COD ROSU de viscol in Buzau, Braila si Vrancea, valabil pana diseara

Meteorologii au emis, in urma cu putin timp, o atentionare nowcasting Cod Rosu de viscol, valabila pentru judetele Buzau, Braila si Vrancea, unde continua fenomenele de viscol si ninsori. 

Seful Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a precizat la Comandamentul de Iarna reunit la Guvern ca atentionarea meteo de Cod Rosu va fi emisa de meteorologi in jurul orei 13.00, aceasta urmand a fi valabila duminica, de la ora 15.00 si pana la ora 21.00 in judetele Buzau, nordul Brailei si sudul Vrancei.

“In jurul orei 15.00 se intrunesc conditii de Cod Rosu. Viteza vantului este inca foarte mare si intensitatea caderii de zapada este suficient de mare, astfel ca se va emite Cod Rosu pentru judetele Buzau, nord judetului Braila si sudul judetului Vrancea. Codul Rosu va fi valabil intre orele 15.00 si ora 21.00”, a declarat directorul ANM.

El a mai precizat ca dupa expirarea Codului Rosu, va intra in vigoare in zonele mentionate Codul Portocaliu, pana luni dimineata la ora 09.00, iar dupa ora 09.00 nu vor mai fi judete sub Cod Portocaliu, insa dupa ora 09.00, Dobrogea si Moldova raman sub Cod Galben pana luni dupa-amiaza.

Totodata, Ion Sandu a precizat ca vor iesi de sub Cod Galben in aceasta seara, la ora 21.00, judetele Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Olt si Dolj si vor trece sub Cod Galben municipiul Bucuresti si judetele Dambovita, Ilfov si Prahova, in jurul orei 21.00.

Incepand cu ora 21.00, vor ramane sub Cod Portocaliu judetele Vrancea, Galati, Buzau, Braila, Tulcea, Ialomita, Calarasi si Constanta.