Codrin Scutaru aduce un omagiu celor care au disparut in Franta pentru a apara libertatea de exprimare: Vive la France!

Codrin Scutaru

Vicepresedinte PC si secretar de stat in Ministerul Muncii, Codrin Scutaru a adus, vineri, un omagiu celor disparuti in atacurile teroriste produse la Paris, subliniind “curajul si demnitatea exemplara a celor care au disparut” in Franta pentru a apara libertatea de exprimare.

Codrin Scutaru precizeaza, intr-un comunicat transmis presei, ca “in aceste zile indoliate, aducem un omagiu curajului si demnitatii exemplare a celor care au disparut pentru a apara libertatea de exprimare si, asa cum spunea generalul de Gaulle, o “anumita idee despre Franta””.

“Mai mult ca oricand, patriile noastre sunt solidare, unite prin vechi legaturi fraterne, prin dragostea pentru libertate si printr-o conceptie asupra lumii in care egalitatea nu e doar un simplu cuvant. impotriva barbariei. Uniti, impreuna, unii langa ceilalti. Ieri, astazi, maine si intotdeauna. Vive la France !”, a mai scris Codrin Scutaru in mesajul sau. 

Citeste si: Angela Merkel, Donald Tusk, David Cameron, Mariano Rajoy si Matteo Renzi vor fi prezenti la mitingul de solidaritate de la Paris

Amintim ca fratii Kouachi au fost ucisi, vineri seara, in atacul fortelor franceze la tipografia din nordul Frantei, afirma surse din cadrul politiei. Ostaticii din magazin si cel retinut de fratii Kouachi au fost eliberati. Fratii Cherif si Said Kouachi sunt suspectati de comiterea atacului terorism care a avut loc miercuri la redactia revistei Charlie Hebdo.

Atacul terorist comis pe 7 ianuarie la sediul revistei satirice Charlie Hebdo s-a soldat cu 12 morti si 11 raniti, fiind revendicat de reteaua terorista sunnita Stat Islamic in Irak si Siria. Printre victime se numara directorul publicatiei, Stéphane Charbonnier (Charb), si alti trei cunoscuti caricaturisti – Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) si Georges Wolinski (Wolinski). Publicatia Charlie Hebdo primise o serie de amenintari dupa ce publicase caricaturi cu Profetul Mahomed.

Citeste si: Teroristii Cherif Kouachi si Amedy Coulibaly au sunat in redactia BFM TV