Codrin Scutaru: Anul 2015 este anul nostru, al generatiei Y, al celor care trebuie sa aseze Romania

Codrin Scutaru

Secretarul de stat in Ministerul Muncii, Codrin Scutaru, a postat pe blogul sau personal un mesaj de final de an 2014 si inceput de an 2015.  Intitulata “Ganduri pentru 2015”, Codrin Scutaru a tinut sa sublinieze ca “2015 este anul nostru, al generatiei Y, al celor care trebuie sa aseze Romania” si le-a transmis romanilor un calduros “La multi ani, 2015”, cu mesajul “va fi un an grozav”.

Va prezentam mai jos postarea integrala a secretarului de stat in Ministerul Muncii, Codrin Scutaru, pe blogul sau personal.

Finalul de an este de cele mai multe ori unul al bilantului. Inainte de bilant, imi vin in minte cateva ganduri pentru 2015.

Imi doresc sa am o viziune clara pentru viata mea. Vreau sa stiu exact catre ce ma indrept in toti anii care vin incepand cu 2015. Am inceput prin a-mi petrece sarbatorile acasa, in Bucovina, pentru a-mi limpezi mintea la final de an. Sa nu uiti de unde pleci ca n-ai sa stii unde vrei sa ajungi. Pasul doi dar absolut necesar este sa stii cine esti si ce vrei sa faci in viata ta. Ce misiune am aici? Pentru ca avem cu totii una si resurse imense pentru a o ideplini.

Vreau sa cred mai mult in abilitatea mea de a gasi solutii. De multe ori, nu gasim in noi capacitatea de a crede in totalitatea fiintei noastre, nu realizam cate resurse avem in interior. Ne sperie prea usor provocari mici, ne retragem in noi cand suntem raniti prin invidii, nedreptati sau cand avem vreun necaz. Vreau sa gasesc mai usor solutii de a depasi fiecare moment si sa am clar in mine faptul ca, orice ar fi, e o provocare care ma intareste si din care invat.

Vreau sa-mi urmez visele cu mai mare claritate in 2015. Si sa ma simt bine in timp ce fac asta. Sa nu ma iau prea in serios. Sa am capacitatea de a-i lua pe ceilalti mai in serios decat pe mine. Drumul indepliniii viselor este un drum frumos pe care nu-l parcurgem niciodata singuri. Noi oamenii nu putem reusi decat impreuna.

Vreau sa fiu rabdator dar perserverent, Vreau sa raman mai cool in a-mi urma telurile. Nu se pot intampla toate peste noapte. Cel care nu renunta, castiga. Cele mai multe dezamagiri vin din graba. Din graba de a fi apreciati si recunoscuti pentru merite si eforturi. Din graba de a depasi lupta aceea cu noi insine prin care ajungem la un rezultat. Sa pretuim mai mult eforturile, lupta si procesele…sunt procese de invatare, after all.

Vreau sa ii iubesc si sa-i respect pe toti ceilalti care…Ma gandeam acum sa scriu “pe toti ceilalti care merita” si am realizat ca gresesc. Daca continuam sa investim incredere numai in cei la care tinem si nu vom avea in toti oamenii, gresim. Daca sunt oameni care ne-au gresit sau ne fac rau intentionat sau nu, a avea resentimente e ceva care, pana la urma, ne imbolnaveste pe noi insine. Ma incapatanez sa cred in 2015 in toti oamenii pe care ii intalnesc. Fiecare are in el o bucata din Dumnezeu doar ca uitam cumva asta, prea des.

Bilantul anului 2014: Am alergat mai mult. Am muncit mai mult. Am citit mai putin. Am castigat si am pierdut. Mai mult sau mai putin. Am gresit mai mult. Am invatat mai mult. Am iubit mai putin. Am uitat sa mai fiu. Mi-am reamintit cine sunt.

Am invatat ca “oamenii din online” suntem noi, oamenii care comunicam (si) in online. Oamenii din online sunt oameni (care sunt si online). Cu sentimente, emotii, ganduri, frici si vise. Si anul 2015 este anul nostru, al generatiei Y, al celor de 18-35 de ani care trebuie sa aseze Romania pe un drum sanatos, dincolo de politicieni sau de sistem. Restul sunt circumstante. Noi, crezand in biologia noastra, in forta noastra, in pasiunea noastra, netimorati de adevarurile altora, noi nu suntem circumstante, suntem oameni. Si ultima liberatate pe care o avem este aceea de a ne alege atitudinea in fata oricarei circumstante.

La multi ani, 2015! Va fi un an grozav.