Codrin Scutaru, despre un acord intre PC si PLR: Nu exclud, acordul ar presupune sustinerea unor masuri de centru-dreapta

Codrin Scutaru

Vicepresedintele PC, Codrin Scutaru, a declarat pentru Mondo News ca nu exclude un acord parlamentar intre PC si PLR, cu scopul promovarii initiativelor si valorilor de centru-dreapta. Declaratia vicepresedintelui PC vine dupa ce surse politice, citate de Mediafax, au avansat ipoteza incheierii, in perioada urmatoare, a unui acord intre cele doua formatiuni politice.

”Nu sunt mandatat sa vorbesc despre acest lucru. Nu am detalii in acest sens, dar nu pot exclude o varianta pe viitor intre cele doua formatiuni politice pentru sustinerea guvernului Ponta, in special pentru sustinerea acelor masuri de centru-dreapta. Noi avem ca doctrina social-liberalismul modern, PLR sunt liberalii care continua traditia PNL istoric. Atat noi, PC, cat si PLR, reprezentam in acest moment electoratul de centru-dreapta, suntem singurii care ii reprezentam legitim pe scena politica”, a declarat Codrin Scutaru, Secretar de Stat in Ministerul Muncii.

In eventualitatea in care se va parafa un acord intre PC si PLR, acesta ar urma sa sustina masurile de centru-stanga si centru-dreapta care au primit peste 60% dintre voturi, practic acele masuri cuprinse in proiectul USL, a mai explicat vicepresedintele PC.

Mondo News iti recomanda si: PC si PLR ar putea incheia un acord parlamentar, urmand a avea grupuri comune in Parlament

“Daca se va discuta, pentru ca in momentul de fata nu am alte date, in aceasta ipoteza acordul ar presupune sustinerea unor masuri de centru dreapta. Atunci cand am facut USL, am pus laolalta atat masuri de centru-stanga, cat si de centru-dreapta care au primit peste 60% din voturi. Noi luptam in continuare pentru a sustine aceste masuri, nu am abandonat proiectul USL. Este normal ca ceea ce oamenii au votat, sa fie sustinut in continuare.  In USL am reprezentat doctrina social-liberala, un social-liberalism modern s-a conturat in ultimii ani prin rezolutii si cuprinde si zona pe care PLR vrea sa o continue”, a declarat Codrin Scutaru.

Intrebat cand ar urma sa aiba loc parafarea acestui acord, Codrin Scutaru a raspuns: “Probabil ca daca se va face, ar putea avea loc inainte de alegerile prezidentiale”.