Codrin Scutaru: Imi doresc sa gasim curand o solutie pentru cresterea alocatiei pentru copii

Secretarul de stat PC, Codrin Scutaru, a declarat pentru Mondo News ca Ministerul Muncii isi propune sa gaseasca cat de curand o solutie pentru a creste alocatia de stat pentru copii.

“Imi doresc ca, impreuna cu colegii din Ministerul de finante si  partenerii internationali, sa gasim cat de repede solutia cea mai buna pentru cresterea alocatiilor pentru copii”, a declarat secretarul de stat.

Pe de alta parte, Codrin Scutaru considera ca in 2014 trebuie gasite resurse si pentru o majorare a indemnizatiei pentru persoanele cu dizabilitati, avand in vedere ca ultima majorare a acesteia s-a facut in 2008, tot de catre actualul ministru Mariana Campeanu.

„ Anul viitor vom lansa noi strategii, care sunt acum in faza de finalizare dupa ce au fost supuse unei

largi consultari a societatii civile: strategia pentru promovarea drepturilor copilului si strategia referitoare la incluziunea sociala a persoanelor cu dizabilitati”, a declarat secretarul de stat in Ministerul Muncii si Familiei, Codrin Scutaru.

„Intentionam sa schimbam paradigma care exista acum, si anume aceea a „ceea ce nu poate face o persoana cu dizabilitati”si sa trecem la evaluarea a ceea ce poate face aceasta persoana, astfel incat sa devina parte activa din societate”, a adaugat Codrin Scutaru.

Printre proiectele pe care ministerul le are in vedere anul acesta este si strategia pentru reducerea saraciei si incluziunii sociale, precum si cea privind imbatranirea activa. El a mentionat ca prioritate si incluziunea sociala, in special a cetatenilor de etnie roma.

Sursa foto: adevarul.ro