Codrin Scutaru: Legea familiei va fi lansata in curand in dezbatere publica

Codrin Scutaru

Vicepresedintele PC, Codrin Scutaru, a declarat ca Legea familiei va fi lansata in curand in dezbatere publica, aceasta urmand a sprijini populatia activa din Romania sa-si intemeieze o familie si sa-si creasca copiii in tara.

“Pentru populatia activa, care reprezinta clasa de mijloc in formare din Romania si sansa tarii noastre, a venit timpul sa venim cu masuri clare de sprijin. Vom lansa in curand in dezbatere publica o lege a familiei din Romania, o lege care sa acompanieze romanul pe tot parcursul vietii: de la sprijinul pentru copii, pana la incurajarea familiilor din clasa de mijloc, facilitati si servicii pentru cei corecti si seriosi si integrarea varstnicilor in viata familiei… O lege care sa incurajeze romanii de bun-simt sa-si intemeieze o familie si sa-ti creasca copiii in Romania”, precizeaza Codrin Scutaru, secretar de stat in Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, intr-un document transmis Mondo News.

In opinia lui Codrin Scutaru “a venit momentul sa facem ceva pentru romanii de bun-simt care traiesc corect in tara lor, respecta legile si isi platesc taxele”, subliniind ca “romanii seriosi care muncesc din greu pentru un venit in jurul salariului mediu au nevoie de un semnal din partea statului si a celor care iau decizii”.

Citeste si: CODRIN SCUTARU: LEGEA ECONOMIEI SOCIALE va fi APROBATA pana la sfarsitul anului

“Din pacate, societatea noastra a permis prea mult timp ascensiunea non-valorilor si incompetentilor in dauna celor corecti. Promovarea mediocrilor in pozitii cheie a dus la scaderea calitatii in serviciile publice si in performanta economiei. Multi tineri romani, care termina o facultate in care au invatat din greu pentru diploma obtinuta, nu isi gasesc un loc de munca bine platit si aleg sa munceasca in alta tara europeana sau din lume. Cei care raman aici ezita sa se intemeieze familii si sa faca copii. Romanii de bun-simt din Romania au nevoie de un manifest de incredere ca pot trai cu demnitate in tara lor, la o calitate a vietii europeana”, mai arata vicepresedintele PC, in comunicatul de presa.

Vicepresedintele PC aminteste ca “sunt multi oameni saraci in Romania pentru care facem deja eforturi de a-i readuce in mijlocul societatii” si subliniaza ca “nu putem sa-i ajutam pe cei care creeaza locuri de munca daca nu vom putea sa-i ajutam pe cei care se zbat in saracie”.

“Exista insa o realitate clara pe care trebuie sa o recunoastem: tinerii romani cu studii universitare, populatia activa de pana in 35-40 de ani, care castiga un venit de nivelul salariului mediu, de circa 2000 lei brut, au datorii la banci si au cheltuieli mari de intretinere si utilitati. Le raman astfel foarte putini bani pentru consumul lor, al familiei si pentru a intretine unul sau mai multi copii. Le vine tot mai greu sa-si ajute parintii care se confrunta cu probleme de sanatate. Pentru aceasta populatie activa, care reprezinta clasa de mijloc in formare din Romania si sansa tarii noastre, a venit timpul sa venim cu masuri clare de sprijin. Vom lansa in curand in dezbatere publica o lege a familiei din Romania”, mai precizeaza Codrin Scutaru.

Citeste si: Daniel Constantin, despre grupul PC-PLR: Este al treilea ca pondere si importanta

“Eu cred ca putem construi cu determinare si echilibru, o Romanie a normalitatii, asa cum sunt cei mai multi dintre romani. Cred in Romania celor care muncesc, a celor care invata, a celor educati in spriritul unui respect si unei politeti uitate astazi. Cred in Romania celor care au speranta ca pot trai asa cum merita aici, ei, copiii si parintii lor. Cred in Romania celor carora le pasa. si a venit momentul ca aceasta Romanie a normalitatii si a bunului-simt sa vina definitiv la putere. Astazi, va cerem voua, majoritatii tacute din Romania – va cerem sprijinul in construirea acestei Romanii”, incheie vicepresedintele PC.