CODRIN SCUTARU: ROMANIA are un DEFICIT structural de 500 de mii de locuri de munca

CODRIN SCUTARU

ROMANIA are, in prezent, un DEFICIT STRUCTURAL de 500.000 de LOCURI de MUNCA iar incurajarea conceptului de economie sociala reprezinta una dintre liniile de abordare pentru remedierea acestei situatii, considera CODRIN SCUTARU, secretar de stat in Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice (MMFPSPV).

‘S-au pierdut 700.000 de LOCURI de MUNCA in perioada 2009-2012 si am reusit sa recuperam 200.000. Mai avem inca un DEFICIT STRUCTURAL de 500.000, dar sunt convins ca prin masurile pe care le luam astazi, zilele acestea, anii trecuti, incet-incet vom redresa acest deficit. Cred ca o alta linie care va crea LOCURI de MUNCA este economia sociala. Avem o lege a economiei sociale, in Parlament, in Camera Deputatilor, care e camera decizionala, si organizatiile nonguvernamentale vor putea dezvolta proiecte, cum dezvolta deja de ceva vreme fara sa fie o lege adoptata.

CITESTE SI: Guvernul lanseaza programul “primul loc de munca” pentru tineri 

Legea va fi utila pentru a crea LOCURI de MUNCA pentru grupurile vulnerabile, pentru persoanele cu dizabilitati, carora le putem pune in valoare abilitatea in dizabilitate, sa nu le tratam doar medical. De asemenea, persoanele de etnie roma din comunitati dezavantajate se pot angaja in urmatoarea perioada pe astfel de proiecte. Legea va fi utila si pentru familiile monoparentale, dar si pentru batrani’, a afirmat CODRIN SCUTARU.

CITESTE SI: IMPOZIT PENTRU FIRME FARA ANGAJATI? Ce spune NOUL COD FISCAL

Sursa foto: jurnalul.ro