Codrin Ștefănescu se pregătește să încaseze o sumă uriașă de la Primăria București pentru un teren luat ilegal de la stat

În timp ce se războiește, de fațadă, cu mirajul „Statului Paralel”, Codrin Ștefănescu se pregătește să încaseze 4 milioane de euro de la statul-stat.

Liderul PSD va vinde Primăriei Capitalei cu 156 euro/mp un teren pe care l-a cumpărat cu 6,7 euro/mp și care n-ar fi trebuit niciodată să ajungă în circuitul civil al tranzacțiilor imobiliare. Afacerea lui Ștefănescu – făcută, cap-coadă, cu bunurile statului, în detrimentul statului – îl va recompensa cu o rată a profitului de 2.200 la sută.

În noiembrie 2013, urmând o inițiativă a primarului Sorin Oprescu, Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a hotărât exproprierea unei salbe de terenuri, astfel încât să facă posibilă extinderea Bulevardului Timișoara până la întâlnirea cu șoseaua de centură a orașului.

Printre loturile de pământ pe care hotărârea CGMB le-a nominalizat pentru această expropriere se găsește și unul pe care Codrin Ștefănescu îl deține în coproprietate cu o fostă colaboratoare a magnatului imobiliar Dragoș Dobrescu (48 de ani).  Terenul lui Ștefănescu și al fostei colaboratoare a lui Dobrescu – în suprafață de 3,18 hectare – reprezintă cea mai mare parcelă dintre cele aproape nouăzeci, pe care CGMB și-a propus să le cumpere de la particulari pentru a putea construi prelungirea Bulevardului Timișoara.

Terenul acestora este atât de mare în raport cu celelalte supuse exproprierii încât din banii alocați de CGMB pentru întreaga operațiune aproape o treime va fi folosită pentru a achiziționa lotul de pământ al celor doi.

Astfel, din cele 68 de milioane de lei puse la bătaie pentru acest scop, 22 de milioane le vor reveni lui Ștefănescu și fostei colaboratoare a lui Dobrescu. 22 de milioane de lei, adică aproximativ 5 milioane de euro (156 de euro/mp). Cum cei doi dețin respectivul teren în raportul de 80%-20%, lui Ștefănescu îi vor reveni 4 milioane, iar asociatei lui, 1 milion.

Articolul integral cu tunul dat de Codrin Ștefănescu poate fi citit pe RISE Project.

Sursa foto: rise project