Laura Codruta Kovesi: Raportul MCV confirma calitatea activitatii DNA si sporirea increderii publice

Kovesi, despre acuzatiile Elenei Udrea: Nu e prima oara cand suspectii fac afirmatii denigratoare la adresa mea

Procurorul sef al Directiei Natioane Anticoruptie (DNA), Laura Codruta Kovesi, a declarat miercuri, in cadrul emisiunii ”Romania acum” difuzata de postul B1 TV, ca raportul pe justitie al Comisiei Europene din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) este unul extrem de pozitiv la adresa DNA, acesta confirmand activitatea institutiei.

”In ceea ce priveste DNA este un raport extrem de pozitiv, asa cum ne-am obisnuit in ultimii ani. Din perspectiva mea sunt trei chestiuni extrem de importante care sunt consemante. In primul rand, raportul Comisiei Europene confirma calitatea activitatii DNA, remarca diversitatea investigatiilor de coruptie care au fost desfasurate in anul 2014 si cel mai important este ca se subliniaza sporirea increderii publice tradusa intr-un numar tot mai mare de sesizari primite de la cetateni”, a declarat Laura Codruta Kovesi.

Mondo News iti recomanda si: Reactia presedintelui KLAUS IOHANNIS dupa publicarea RAPORTULUI MCV

Raportul MCV pentru Romania, publicat miercuri, subliniaza faptul ca progresele remarcate in precedentul raport, din ianuarie 2014, au fost continuate si ca ele trebuie consolidate, iar activitatea instituţiilor judiciare a crescut increderea populaţiei in sistemul judiciar.

CITESTE SI: RAPORTUL MCV pentru ROMANIA a fost PUBLICAT: DOCUMENTUL INTEGRAL