Ești un domn în dormitor? Codul bunelor maniere….în pat

Suntem bombardati de mici cu tot felul de “fa asta si nu ailalta” in viata sociala – invatam furculite pe marimi si intrebuintari, incercam sa stapanim arta vorbitului frumos si politicos, ne imbracam asa cum o cere situatia, ne comportam ca la carte sau ca la gura mamei.

Si viata profesionala ne este presarata cu reguli de bun simt. De ce nu ne-am gandi la niste bune maniere si pentru importanta viata sexuala?

CITESTE SI:De ce nu e bine sa analizezi o relatie care s-a incheiat? Afla mai multe 

 In mare, stim ca totii ce se face si ce nu in acest delicat capitol al vietii noastre. Dar nu strica niciodata sa trecem lucrurile in revista – chiar la propriu de aceasta data – si sa ne asiguram ca nu calcam stramb, pe langa drumul bunelor maniere.

 Mai ales ca domeniul acesta al vietii intime se face frumos atat de greu si tandari – intr-o clipita. Asadar, luati notite, insiram 7 dintre bunele maniere in dormitor.

 Discretia este regina – nu, nimanui nu-i pica bine sa auda despre laude privind numarul de parteneri din trecut, despre referinte la cunostinte comune dintre asternuturi, despre performantele sexuale ale unor relativ straini, despre marimi si comparatii avantajoase sau nu. Desigur, nu descurajam sinceritatea pe teme sexuale, doar atragem atentia ca subiectul este extrem de sensibil si trebuie abordat cu multa atentie, mai ales la debut de relatie.

 Prezervativul se foloseste mereu la primele intalniri – sa nu auzim despre “dar e mai bine fara”, “omul pare ok, nu cred ca iau ceva” si altele. Bunele maniere, bunul simt si grija pentru sanatate ne indeamna sa apelam la aceasta modalitate de protectie pana ce relatia se lamureste si increderea se intareste. (Da, si pana ce sunt gata analizele).

 Exclusivitatea e sfanta – intr-o relatie stabila, in care cei doi au cazut de acord ca isi sunt fideli, orice incalcare a intelegerii ar trebui anuntata de la stadiu de gand. Dar, cum rareori se intampla asta, ar trebui anuntata macar dupa “abatere”, pentru discutii si decizii. Sub nicio forma nu trebuie tinuta secreta o aventura neprotejata, pentru ca riscurile sunt enorme.

 Sinceritatea conteaza – mai mult decat marimea, sa fie clar. Ca aproape fiecare femeie activa sexual a mimat macar o data in viata un orgasm, nu mai este niciun secret pentru nimeni. Dar ca enorm de multe fac extrem de des acest lucru, fara sa il anunte si pe cel direct vizat, este trist. Daca satisfacerea sexuala nu este chiar la nivelul pe care il visezi, atunci este momentul unei discutii cu cartile pe masa.

 Prietenul prietenului este interzis – s-au scris nenumarate cantece pe tema pasiunilor arzatoare pentru cel mai bun prieten al partenerului, si majoritatea melodiilor suna chiar foarte bine, dar lucrurile nu ar trebui sa depaseasca stadiul de hit. O regula nescrisa – pana acum, cand o publicam noi in revista – ne sfatuieste sa nu ne alegem viitori parteneri din fostul cerc de amici ai cuplului. Perfect de acord!

CITESTE SI: Porecla sexuala a zodiei tale

 Trecutul ramane ingropat – sexul ocazional cu un fost partener intra lejer in top 3 pacate de cuplu. Pe langa faptul ca nu este drept fata de actuala jumatate, traitul in trecut este si periculos pentru cel care penduleaza intre azi si ieri.

 Indrumarile si nemultumirile se spun – o relatie intima multumitoare este greu de intretinut, iar daca lipseste comunicarea, atunci devine de-a dreptul imposibila. Preferintele sexuale si eventualele lucruri care lasa de dorit in pat se transmit cat mai clar, zero teama, zero jena.

Sursa: csid