Codul Fiscal are peste o mie de amendamente, sustine Darius Valcov

Ministrul Finantelor, Darius Valcov, a precizat, miercuri, ca a primit pana in prezent peste o mie de amendamente la Codul Fiscal si la Codul de Procedura Fiscala. Declaratia a fost facuta dupa o intrevedere cu marii retaileri, transmite hotnews.ro, care subliniaza, citandu-l pe Valcov, ca nu toate amendamentele au legatura cu scaderea preturilor sau a taxelor.

“Am discutat cu toate asociatiile si patronatele care au dorit sa fie prezente. Noi i-am invitat pe reprezentantii tuturor asociatiilor si patronatelor din Romania, toate sindicatele, toti fostii ministri de Finante, toti fostii prim-ministri, toate partidele politice,absolut pe toata lumea care este interesata. Foarte multi au venit. Au fost peste o mie de amendamente, fiecare dupa cum a considerat de cuviinta. Sunt pagini de amendate. Nu toate au legatura cu scaderea preturilor sau cu scaderea taxelor”

Reamintim ca draftul noului Cod Fiscal propus de reprezentantul unui partid de stanga este cel mai de dreapta Cod Fiscal din ultimii 20 de ani, intrebarea esentiala este de unde vor fi pusi in loc banii la care se renunta din reducerile de taxe, impozite si TVA.

Citeste si: Reducerea TVA la produsele de baza ar putea avea loc mai devreme. Ce spune ministrul Finantelor

Proiectul Codului Fiscal, prezentat miercurea trecuta de Guvern, include, printre altele, reducerea, incepand cu anul viitor, a TVA cu patru procentuale, de la 24% la 20%, nivelul TVA pentru carne, peste, legume si fructe produse alimentare de baza urmand sa scada la 9%, reducerea, tot de anul viitor, a accizelor la carburanti si alcool, eliminarea impozitului pe constructiile speciale si a impozitului de 16% pe veniturile din dividende, precum si reducerea cotei unice de impozitare de la 16% la 14% din ianuarie 2019.

De precizat ca Fondul Monetar International (FMI) a atras atentia ca masurile de relaxare fiscala incluse in proiectul noului Cod Fiscal trebuie analizate cu grija pentru o mai buna intelegere a modului in care pot fi atinse tintele de deficit fiscal ale Romaniei.

“Taierile de taxe propuse vor trebui analizate cu grija pentru o mai buna intelegere a modalitatii in care pot fi atinse obiectivele de deficit fiscal. FMI este pregatit sa discute propunerile cu Guvernul”, a declarat un purtator de cuvant al FMI.