CODUL FISCAL: Care sunt principalele modificari ale noului act normativ

CODUL FISCAL: Noul Cod Fiscal prevede dobanzi de intarziere mai mici, un TVA mai mare aprobat la rambursare fara control de fond si se abroga obligatia certificarii declaratiilor anuale de impozit pe profit. Ordonanta de Urgenta a Guvernului cu privire la modificarea Codului fiscal a fost publicata in Monitorul Oficial de vineri, 28 februarie 2014.

CODUL FISCAL:  Potrivit noilor modificari, documentul merita incadrat in categoria celor importante, deoarece se reduc dobazile de intarziere, se abroga obligatia certificarii declaratiilor anuale de impozit pe profit sau a altor declaratii anuale, lasandu-se aceasta certificare la optiunea facultativa a contribuabilului, informeaza b365.50.

Citeste si: Gheorghe Piperea: Peste 850.000 de persoane fizice sunt in faliment personal

Totodata, in noul Cod Fiscal se majoreaza valoarea sumei TVA aprobata la rambursare fara control de fond, sub rezerva verificarii ulterioare.

CODUL FISCAL: Ce acte normative modifica ordonanta publicata vineri, pe 28 februarie:

-Codul fiscal, cu privire la veniturile din cesionarea participatiilor, justificarea scutirii impozitului pe venitul datorat de nerezidenti in Romania, regimul special al TVA pentru servicii electronice prestate de persoane impozabile nestabilite in Comunitatea Europeana.  In plus, se modifica conditiile de autorizare ca antrepozit fiscal, circulatia produselor accizabile pentru operatorii aflati in procedura falimentului si se introduc accize pentru bijuteriile din platina sau platina combinata cu aur, mentioneaza sursa citata.

-Codul de procedura fiscala, cu privire la comunicarea de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala a impozitelor si taxelor catre autoritati publice si, mai ales, posibilitatea ca autoritatile fiscale sa probeze prin probe audio-video starea de fapt a unui contribuabil.

Sursa foto: b365.ro