CODUL FISCAL a fost APROBAT de PARLAMENT. Reactie VICTOR PONTA. UPDATE

UPDATE 13.45 PONTA: Vom avea unul dintre CELE MAI MODERNE si PRO-DEZVOLTARE CODURI FISCALE din Europa

UPDATE 12.10 Proiectul NOULUI COD FISCAL a fost aprobat, joi, de CAMERA DEPUTATILOR, in calitate de for decizional. Codul Fiscal primise marti si votul Senatului.

Plenul Camerei Deputatilor a votat Codul Fiscal, cu 279 de voturi PENTRU şi 8 IMPOTRIVA. Grupul lui MIRCEA GEOANA a votat impotriva. Premierul Victor Ponta a venit in Parlament, dupa ce s-a terminat votul.

STIRE INITIALA

PLENUL CAMEREI DEPUTATILOR dezbate si voteaza astazi CEREREA DE REEXAMINARE a presedintelui Klaus Iohannis privind CODUL FISCAL.

Cererea de reexaminare a proiectului Codului fiscal, transmisa Parlamentului de catre seful statului Klaus Iohannis, a fost ADOPTATA MARTI DE SENAT, in prima sedinta de plen a celei de-a doua sesiuni ordinare din acest an.

Printre AMENDAMENTELE APROBATE LA CODUL FISCAL se numara REDUCEREA TVA LA 20% de la 1 ianuarie 2016 si la 19% de la 1 ianuarie 2017 si AMANAREA pentru 2017 a ELIMINARII TAXEI PE CONSTRUCTII SPECIALE si a supraaccizei la carburanti. A ramas in vigoare eliminarea taxei pe constructiile speciale pentru investitiile in agricultura incepand cu 1 ianuarie 2016.

CITESTE SI: NOUL COD FISCAL: UN IMPOZIT O SA FIE DE 5 ORI MAI MARE INCEPAND CU 2016

Plafonarea bazei de calcul a contributiilor de asigurari sociale (CAS) la 5 salarii medii brute a fost amanata pana la 1 ianuarie 2017 la fel ca si reducerea de la 16% la 5% a IMPOZITULUI PE DIVIDENDE.

Premierul VICTOR PONTA a anuntat, miercuri, ca masurile de reducere a taxelor, amanate prin noul Cod Fiscal pentru 1 ianuarie 2017, ar putea fi puse in practica mai devreme de data respectiva daca se demonstreaza cu cifre ca sunt SUSTENABILE.

Sursa foto: Agerpres