CODUL GALBEN de PLOI si VANT a fost PRELUNGIT de ANM

Meteorologii au prelungit, luni dimineata, codul galben de ploi emis anterior pentru jumatate de tara, avertizand ca in mai multe judete din centrul si sudul tarii vremea se va inrautati semnificativ.

Astfel, de luni seara, de la ora 18, si pana marti la ora 10, in cea mai mare parte a Munteniei, in sud-estul Transilvaniei, precum si in Carpatii de Curbura si in estul Carpatilor Meridionali, instabilitatea atmosferica va fi accentuata.

Vor fi averse, insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie si va cadea grindina. In intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si izolat 40…50 l/mp, se arata in comunicatul ANM.

Judetele vizate de noul cod galben sunt: Brasov, Arges, Teleorman, Giurgiu, Dambovita, Covasna, Vrancea, Prahova si Buzau, acestora alaturandu-se si Capitala. Meteorologii mai spun ca instabilitatea accentuata si ploile insemnate cantitativ se vor semnala si in regiunile sud-estice, in special in aceasta noapte.

De asemenea, marti, in Muntenia, Dobrogea si jumatatea de sud a Moldovei va continua sa ploua, iar temperatura aerului va fi in scadere accentuata. Vremea va deveni rece pentru aceasta data in cea mai mare parte a tarii, se mai arata in comunicatul ANM.

Sursa foto: gandul