CODUL GALBEN de VANT pentru Bucuresti si sase judete a fost PRELUNGIT

Capitala si 12 judete se aflau, sambata dupa-amiaza, sub COD GALBEN de VANT, fiind asteptate rafale ce pot depasi 65 de kilometri pe ora, potrivit unor atentionari nowcasting emise de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

CODUL GALBEN de VANT a fost prelungit pentru Capitala si sase judete. CODUL GALBEN de VANT ce vizeaza Capitala si judetele Ilfov, Buzau, Ialomita, Teleorman, Dambovita si Arges a fost prelungit pana sambata la ora 20.00, conform unei atentionari nowcasting emise de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

In zonele vizate de atentionare, rafelele de vant pot atinge si depasi 55 de kilometri pe ora. Judetele vizate sunt Ilfov, Buzau, Ialomita, Prahova, Dambovita, Arges, Teleorman, Braila, Olt, Valcea, Constanta si Tulcea.

CITESTE SI: ALERTA DE INUNDATII! Hidrologii au emis Cod Portocaliu pentru judetul Timis valabil pana duminica seara 

In Constanta si Tulcea, CODUL GALBEN de VANT este valabil pana la ora 14.00, in Olt si Valcea, pana la 15.00, iar in Bucuresti, Ilfov, Buzau, Ialomita, Prahova, Dambovita, Arges, Teleorman si Braila, pana la ora 16.00.

Meteorologii au atentionat, vineri, ca pana duminica dimineata va ploua in cea mai mare parte a tarii, in Banat si Oltenia cantitatile de precipitatii vor depasi 15-20 l/mp, in zona montana, in Moldova si local in Transilvania va ninge, iar vantul va atinge la rafala viteze de 70-80 de kilometri pe ora.

Sursa foto: realitatea.net