ANM a emis Cod galben. Furtuna face deja ravagii in sud-vestul tarii

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis Cod galben de vijelii, pentru duminica, in mai multe localitati din judetele Caras-Severin si Timis, iar la aceasta ora (12.30) erau deja semnalate primele incidente cauzate de furtuna: mai multi copaci doborati de vant si drumuri blocate.

Astfel, DN57, care leaga Oravita de vama Moravita, era blocat, duminica, dupa ce un copac a fost doborat de vijelie pe sosea.

De asemenea, Drumul European 70, care leaga Timisoara de Lugoj, a fost deja acoperit de grindina, circulatia rutiera desfasurandu-se cu dificultate.

Circulatia feroviara se desfasoara cu restrictii in apropiere de Lugoj, dupa ce un copac a fost doborat de vijelie peste linia de cale ferata.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis mai multe avertizari de cod galben pentru mai multe localitati din sud-vestul tarii, valabile duminica, fenomenele vizate fiind intensificari ale vantului cu aspect de vijelie, descarcari electrice, averse de ploaie care vor depasi izolat 20 de litri pe metru patrat, grindina de mici dimensiuni.

Foto: Antena 3