CODUL INSOLVENTEI adoptat cu SCANDAL! PNL si PDL vor contesta decizia la CCR

SENATUL a RESPINS proiectul de lege privind SECURITATEA CIBERNETICA, dupa deciza CC

CODUL INSOLVENTEI a fost ADOPTAT cu SCANDAL! Parlamentarii Partidului National Liberal (PNL), cei ai Partidului Democrat Liberal (PDL) si cei ai Partidului Popular Dan Diaconescu (PPDD) au anuntat ca vor ataca NOUL COD al INSOLVENTEI, separat, la Curtea Constitutionala (CCR).

Opozitia reclama graba, in aproximativ o ora, cu care deputatii Puterii au adoptat NOUL COD al INSOLVENTEI, desi acesta are aproximativ 300 de pagini.

Parlamentarii PNL, PPDD si PDL au parasit sala de plen in timpul sedintei reunite a Parlamentului si au declarat ca vor contesta, separat, decizia de adoptare a NOULUI COD al INSOLVENTEI la Curtea Constitutionala.

NOUL COD AL INSOLVENTEI. Proiectul de Lege privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa a starnit nemultumiri in randul conducerii ANAF. Seful Fiscului, Gelu Stefan Diaconu, a afirmat ca legea privind CODUL INSOLVENTEI in forma actuala ii sprijina pe cei care intra in insolventa si pe specialistii din domeniu. In replica, parlamentarii si practicienii in insolventa sustin ca ANAF-ul nici macar nu a trimis in Parlament amendamente la noua lege.

Citeste si: CCR a declarat neconstitutional CODUL INSOLVENTEI

NOUL COD AL INSOLVENTEI a fost redactat sub supravegherea expertilor de la Banca Mondiala si Fondul Monetar International care, prin modificarile aduse, au urmarit ca Romania sa se alinieze reglementarilor Uniunii Europene in materie de insolvente. Dorinta specialistilor e ca ANAF-ul sa devina mult mai flexibila in relatia cu firmele care intra in insolventa.

NOUL COD AL INSOLVENTEI. Potrivit noului COD AL INSOLVENTEI, ANAF nu mai poate respinge dupa bunul plac planul de reorganizare judiciara a firmelor si sa le trimita direct in faliment si, chiar daca in toate statele UE, prioritate la plata creantelor o au cele catre sistemul pensii si de asigurari sociale, in Romania, Fiscul ramane pe prima pozitie. Proiectul de lege mai prevede ca ANAF va avea un termen de gratie de 60 zile in fata tuturor creditorilor pentru a-si recupera creanta. 

Sursa foto: adevarul.ro