Codul insolventei zdruncina sistemul mass-media din Romania

Codul insolventei, publicat astazi in Monitorul Oficial, nu face rau doar postului tv Realitatea. Conform unui reprezentant al CNA, peste 100 de radiouri si televiziuni, din toata tara, se vor inchide odata cu aplicarea codului insolventei!

“Nu doar Realitatea este in aceasta situatie, sunt zeci de radiodifuzori in Romania. Nu avem inca o situatie, dar va asigur ca sunt zeci, poate nu gresesc daca spun ca sunt o suta si ceva in toata tara, radiodifuzori, firme care detin licente si care vor trebui sa ramana fara aceste licente”, a declarat Valentin Jucan, membru CNA, pentru ziare.com.

CNA insa nu are o procedura pentru a retrage licenta acestor societati, arata Valentin Jucan. “In legea audiovizualului nu exista procedura de suspendare a licentei. Fie o retragem, fie o prelungim, exista ca si sanctiune posibilitatea de a injumati o licenta, dar nu sa suspendam o licenta”.

“Nu se poate sa nu luam in considerare o lege. Ce spun e ca nu avem o astfel de procedura. Am stat ieri si m-am intrebat cum se va intampla. Vom cere de la Directia Licente o statistica, pe care de altfel noi nu o avem, sau vom cere tututor radiodifuzorilor sa vina la noi si sa spuna ‘Noi suntem in insolventa’?”, a mai spus Jucan.

Sursa foto: realitatea.net