CODUL PORTOCALIU de NINSORI si VISCOL a fost prelungit pana duminica la ora 22.00

Agentia Nationala de Meteorologie (ANM) a anuntat prelungirea si extinderea CODULUI PORTOCALIU de NINSORI si VISCOL, pana duminica seara la ora 22.00. Avertizarea s-ar putea prelungi si dupa aceasta ora se arata pe site-ul oficial al ANM.

In acelasi timp, avertizarile COD GALBEN si COD PORTOCALIU de NINSORI si VISCOL au fost extinse pentru un numar de 7 si respectiv 18 judete, la care se adauga si Capitala.

In continuare, traficul este restrictionat pe Autostrada Bucuresti – Pitesti, DN 22 si DN67C intre Novaci si Ranca. Traficul a fost restrictionat si pe AS Bucuresti – Constanta atat din cauza vizibilitatii reduse, dar si din cauza unui accident rutier care a avut loc in dreptul localitatii Drajna. Incidentul s-a produs dupa ce un microbuz de calatori si o masina s-au ciocnit, inregistrandu-se o victima care a fost transportata de urgenta la spital.

CFR Calatori a anuntat ca, in afara celor trei trenuri Regio anulate, garniturile care vor ajunge in Gara de Nord din Capitala vor avea intarzieri de pana la 200 de minute, informeaza postul Realitatea Tv.

Autoritatile recomanda ca in cazul in care calatoriile cu automobilul nu sunt absolut necesare, sa nu se porneasca la drum. Daca insa deplasarile nu pot fi amanate, o conditie obligatorie pentru a le efectua este echiparea corespunzatoare a autovehiculelor pentru circulatia in conditii de iarna (anvelope specifice sezonului, lanturi antiderapante, lopata, saculet cu nisip, rezerva de combustibil, sistem de climatizare – dezaburire functional etc.). De asemenea, conducatorii auto sunt sfatuiti  ca inaintea inceperii deplasarii sa se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmeaza sa il parcurga si situatia meteorologica prognozata. 

Sursa foto: anm