CODUL ROSU de CANICULA se RESTRANGE dar BUCURESTIUL nu SCAPA

Codul rosu de canicula se va restrange, sambata, potrivit meteorologilor. Insa in timp ce unele judete vor scapa de aceasta avertizare, e posibil ca Bucurestiul sa fie inclus pe lista “fierbinte”, in conditiile in care vineri Capitala a fost sub cod portocaliu, informeaza Agerpres.

“Avem in vigoare un cod rosu pentru 12 judete din vest si sud-vestul tarii, unde temperaturile vor ajunge si astazi pana la 42 de grade Celsius, in conditiile in care ieri (vineri – n.red.) am avut 41 de grade Celsius. Foarte cald va fi si duminica, numai ca astazi vom actualiza acest cod.

Cel mai probabil, codul rosu va fi restrans la sud-vestul tarii. Nu vor mai fi atat de multe judete, dar foarte probabil in sud-vestul tarii vom mentine atentionarea cod rosu pentru ca temperaturile si maine ajung la 41, posibil 42 de grade Celsius. Vom vedea daca va fi cuprins si Bucurestiul pe cod rosu, acum analizam ultimele materiale”, a declarat Mihai Hustiu, meteorolog de serviciu in cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

Duminica, cel mai cald va fi in Oltenia, sudul Olteniei, sudul Banatului si sud-vestul Munteniei, inclusiv in Bucuresti, care va avea o maxima spre 39, posibil 40 de grade, iar in sudul Olteniei o sa atingem 41, posibil 42 de grade Celsius.

“Vom actualiza atentionarea meteo si vom vedea cum va arata harta pentru maine”, a mai precizat Hustiu. Inceputul saptamanii viitoare va aduce o usoara scadere a temperaturilor, dar de miercuri vremea va redeveni caniculara, a punctat meteorologul.

Sursa foto: gandul