Codul roşu de inundații a fost extins de meteorologi la patru judeţe

INHGA a emis, sâmbătă, încă o avertizare cod roșu de inundații pentru râuri din bazinul hidrografic Trotuş din județele Harghita, Bacău, Covasna și Neamţ. În vigoare este și codul roșu de inundații pentru râurile din bazinele hidrografice Târlung, în județele Braşov şi Covasna. Avertizarea cod roșu de inundații este valabilă până la miezul nopții.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de pericol, pe râurile din bazinul hidrografic Trotuş, judeţele Harghita, Bacău, Covasna, Neamţ.

Citește și: CODURI GALBEN ȘI PORTOCALIU DE PLOI TORENȚIALE ÎN 28 DE JUDEȚE! COMANDAMENT DE URGENȚĂ LA MAI

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în bazinul inferior al râului Trotuş, aval staţia hidrologică Târgu Ocna, potrivit INHGA.

În vigoare este și codul roșu de inundații pentru râurile din bazinele hidrografice Târlung – bazin mijlociu şi inferior, în județele Braşov şi Covasna, fenomene periculoase putând să se producă mai ales în zona localității Băcel, la confluența cu râul Negru, în Covasna.

Sursa foto: realitatea