CODUL RUTIER se modifica cu demisia ministrului Radu Stroe pe masa

Modificarile la Codul Rutier provoaca un adevarat cutremur in PNL. Intregul proiect va fi retras in perioada urmatoare, la cererea conducerii PNL, ministrul Afacerilor Interne (MAE), Radu Stroe, fiind nevoit sa modifice proiectul la Codul Rutier cu demisia pe masa.

Daca proiectul noului Cod Rutier nu va primi acordul partidului, Radu Stroe va trebui sa demisioneze in termen de 48 de ore.

La sedinta BPN al PNL de astazi s-a dat un vot de blam impotriva impotriva proiectului Codului Rutier si i s-a pus in vedere ministrului ca in termen de 2 saptamani sa discute in Guvern aceasta problema si sa gaseasca o noua varianta a Codului Rutier. 

NOUL COD RUTIER este contestat si de transportatorii din Romania, care sustin ca sanctiunile propuse in proiect sunt abuzive. Acestia cer modificarea propunerilor si introducerea de masuri care sa stabileasca responsabilitati si pentru pietoni si autoritatile care administreaza drumuri. 

“Sanctiunile propuse prin proiectul de Ordonanta de Urgenta sunt abuzive, intrucat se propun amenzi de pana la 16.000 lei, ceea ce insumeaza valoarea a 20 de salarii, in conditiile in care salariul minim garantat in plata este de 800 lei. Avand in vedere acest aspect, UNTRR solicita ca sanctiunile sa fie progresive si proportionale”, se arata in documentul transmis presei.

Vezi aici principalele prevederi ale noului Cod Rutier