CODURI PORTOCALIU si GALBEN de INUNDATII pentru rauri din mai multe judete

Hidrologii au emis, pentru urmatoarele 48 de ore, COD GALBEN de INUNDATII pentru rauri din judetele Timis, Caras Severin, Gorj, Mehedinti, Hunedoara, Maramures, Satu Mare, Dolj, Arges, Sibiu, Valcea si Dambovita si COD PORTOCALIU pentru rauri din judetele Timis, Caras-Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinti, Dolj si Valcea.

Conform hidrologilor, in acest interval, se previzioneaza cresteri importante de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie si de inundatie.

Citeste si: COD PORTOCALIU de INUNDATII pentru rauri din sapte judete

Avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 48 de ore, se instituie COD GALBEN in perioada 23 octombrie, ora 12.00 — 25 octombrie, ora 12.00, pe raurile din bazinele hidrografice: afluentii Muresului din judetul Hunedoara, Bega-bazin superior, Timis-bazin superior si mijlociu, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Timis, Caras Severin si Gorj), Drincea (judetul Mehedinti), Jiu — bazin superior si mijlociu (judetele Hunedoara, Gorj, Mehedinti), Jiu pe sector Filiasi-amonte Podari (judetul Dolj), afluentii Oltului mijlociu si inferior (judetele Sibiu, Gorj, Valcea si Arges).

CODUL GALBEN este valabil si in intervalul 23 octombrie, ora 12.00 — 24 octombrie, ora 16.00, pe raurile din bazinele hidrografice Iza, Tur, Lapus (judetele Maramures si Satu Mare).

Citeste si: Vine iarna! ANM a emis cod galben de lapovita si NINSOARE

In intervalul 23 octombrie, ora 23.00 — 25 octombrie, ora 12.00, se instituie COD GALBEN pe raurile din bazinul superior si mijlociu al Argesului (judetele Arges si Dambovita).

Hidrologii instituie COD PORTOCALIU, in intervalul 23 octombrie, ora 23.00 — 24 octombrie, ora 24.00, pe raurile din bazinele hidrografice: Timis superior, Nera, Cerna (judetele Timis si Caras-Severin), afluentii Jiului din judetele Hunedoara, Gorj si Mehedinti, Jiu pe sector aval Filiasi-Racari (judetul Dolj), afluentii Oltului (judetele Gorj si Valcea).

Autoritatile mentioneaza ca fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenti de grad inferior ai acestor rauri.

In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice, prognoza va fi actualizata.