Codurile de inundatii, valabile pana sambata pe rauri din noua judete

CODURILE PORTOCALIU si GALBEN de INUNDATIi vor fi mentinute pana sambata seara pe rauri din judetele Mehedinti, Dolj, Gorj, Hunedoara, Olt, Valcea, Teleorman, Arges si Dambovita, avertizarile emise anterior pentru celelalte rauri fiind ridicate vineri.

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a actualizat, vineri, AVERTIZARILE emise anterior, aratand ca pana sambata, la ora 18.00, vor fi sub ATENTIONARE COD PORTOCALIU raurile din bazinele hidrografice Motru superior si afluentul sau Cosustea (judetele Mehedinti si Gorj), precum si raul Jiu, la Racari, în sectorul îndiguit (judetul Dolj).

Citeste si: CODUL PORTOCALIU DE INUNDATII SE MENTINE IN TREI JUDETE

De asemenea, vor ramane sub AVERTIZARE COD GALBEN raurile din bazinele hidrografice Desnatui (judetul Dolj), Jiu si afluentii sai (judetele Hunedoara, Mehedinti, Gorj si Dolj), Oltet si unii afluenti ai Oltului inferior (judetele Gorj, Olt, Valcea si Dolj), Calmatui (judetul Teleorman), bazinul superior al Vedei si afluentii sai (judetele Olt, Teleorman si Arges), precum si raurile din bazinele superioare ale Argesului si Dambovitei (judetele Arges si Dambovita).

Potrivit INGHA, fenomenele vizate de CODUL GALBEN pe raurile din judetele Olt, Valcea, Teleorman, Arges si Dambovita se pot produce vineri, pana la ora 22. 00 si sunt urmare a precipitatiilor sub forma de aversa prognozate.

INHGA a precizat ca de vineri au fost ridicate atentionarile COD GALBEN si COD PORTOCALIU de pe celelalte rauri avertizate anterior.

ANM: CUM VA FI VREMEA IN ACEST WEEKEND

Sursa foto: jurnalul.ro