CODURILE ROSU si PORTOCALIU, extinse de hidrologi. Vezi zonele vizate!

Hidrologii au emis, joi dimineata, un COD ROSU DE INUNDATII pe sectorul aval Vartoapele (judetul Teleorman) si un COD PORTOCALIU pe raurile mici din bazinele hidrografice Bega Veche, Bega, bazinul inferior al Timisului, Barzava si Moravita din judetul Timis.

Potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, avandu-se in vedere evolutia hidrometeorologica din bazinul hidrografic Paraul Cainelui, ca urmare a propagarii viiturii formate anterior in partea superioara a bazinului, se instituie COD ROSU pe sectorul aval Vartoapele (judetul Teleorman).

Citeste si: PROGNOZA METEO PENTRU 31 IULIE SI 1 AUGUST: VREMEA RAMANE INSTABILA

CODUL ROSU a intrat in vigoare la ora 5,15 si va expira la 10,00.

De asemenea, joi, in intervalul orar 5,45 — 14,00, specialistii in hidrologie au instituit COD PORTOCaliu de INUNDATII pe unele rauri din judetul Timis.

Astfel, ca urmare a precipitatiilor cu caracter torential inregistrate in ultimele ore, estimate pe baza informatiilor radar si a precipitatiilor prognozate pentru urmatoarele ore se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri rapide de niveluri si debite cu posibile depasiri ale cotelor de inundatie pe raurile mici din bazinele hidrografice Bega Veche, Bega, bazinul inferior al Timisului, Barzava si Moravita din judetul Timis.

Citeste si: SEFUL DE LA APELE ROMANE ISI DA DEMISIA DE ONOARE

Totodata, hidrologii mentin COD ROSU DE INUNDATII pana maine, 1 august, la ora 14.00 pentru raul Vedea si afluentul Cotmeana, in judetele Olt, Teleorman si Arges, pe raul Lotru, judetul Valcea, dar si pe unele bazine hidrografice mici din judetele Caras Severin, Mehedinti si Dolj.

Sursa foto: sursazilei.ro