Coinbase, bursa de schimb pentru crypto monede, a constituit un comitet politic de acțiune

Bursa de schimb pentru crypto monede, Coinbase, a constituit un Comitet politic de acțiune (PAC), potrivit unor documente guvernamentale.

O informație publicată de Comisia Electorală Federală din S.U.A. a arătat că în iunie 2018 bursa de schimb a constituit “Comitetul de acțiune politică” Coinbase, Inc., deși nu a mai alocat sau donat bani. Formularul 3x – “Raportul privind încasările și plățile pentru alte persoane decât un comitet autorizat” – înseamnă că PAC nu este în prezent atașat niciunui candidat care ocupă o funcția publică. Documentul conținea o perioadă de raportare între 4 iunie și 30 iunie.

PAC-urile se formează în S.U.A. în principal pentru a mobiliza fonduri în numele candidaților pentru o funcție publică, reprezentând în mod obișnuit interese specifice sau de afaceri, potrivit Centrului pentru Responsabil Politică, un grup de transparență financiară care urmărește cursul banilor în politică.

Directorul de comunicații Coinbase Elliot Suthers a confirmat că bursa a lansat un PAC, deși a refuzat să furnizeze detalii suplimentare la ora presei.

Deși acesta ar putea fi primul PAC format de o organizație cripto, schimbul în sine a donat deja mai mult de 81.000 de dolari pentru cauze politice, a informat CNN vineri. Coinbase a donat 78.000 de dolari lui Brian Forde, candidat la Congres și fost consultant al Biroului de Știință și Tehnologie al președintelui Barack Obama.

Celelalte 3.000 de dolari au fost acordate BIT PAC, un PAC care, aparent, a donat republicanilor Justin Amash și Josh Mandel.