Coinbase își deschide biroul din Irlanda pentru a contracara Brexitul

Bursa de schimb valutar Coinbase din San Francisco a deschis un nou birou în Dublin, Irlanda. În plus, față de extinderea operațiunilor sale în Europa, noul sediu din Irlanda face parte dintr-un plan de urgență pentru momentul în care Marea Britanie părăsește UE.

Echipa din Dublin va prelua o serie de noi funcții legate de afaceri, în timp ce Londra va rămâne principalul sediu din Europa al Coinbase. Ministrul irlandez al serviciilor financiare și de asigurări Michael D’Arcy a comentat expansiunea bursei: “Sunt încântat că, Coinbase deschide un birou în Dublin. Această decizie subliniază oferta competitivă și atractivitatea Irlandei pentru serviciile financiare. “

CEO-ul Coinbase, Zeeshan Feroz, a declarat pentru Guardian că încearcă să profite de talentul disponibil în Irlanda. De asemenea, Feroz a adăugat că biroul irlandez ar permite companiei Coinbase să-și servească clienții în zona UE în cazul în care va pleca din Regatul Unit: “Este, de asemenea, un plan B pentru Brexit. Așa cum am planificat pentru toate eventualitățile, este important să continuăm să deservim clienții noștri din întreaga Europă, iar Irlanda ar fi alegerea noastră preferată acolo dacă vine vorba de ea “.

Citește și: NOURIEL ROUBINI, VERDICT DUR: 99 LA SUTĂ DINTRE CRYPTO MONEDE SUNT EGALE CU ZERO!

După cum sa raportat anterior, în cazul unui eventual Brexit, UK și UE au convenit să lase granița dintre Irlanda de Nord și Republica Irlanda deschise. Cu toate acestea, UK intenționează să părăsească Uniunea vamală a UE. Ministrul britanic de finanțe, Philip Hammond, și-a exprimat speranța că tehnologia blockchain ar putea contribui la asigurarea unui comerț continuu post-Brexit între Regatul Unit și UE, deoarece permite înregistrarea mișcărilor produselor în mod transparent și fără modificări.

În luna decembrie a anului trecut, grupul de consultanță digitală Reply a publicat un studiu intitulat “Blockchain for Brexit”, unde a oferit o analiză detaliată a modului în care tehnologia blockchain ar putea ajuta comerțul dintre UK și UE post-Brexit. “Contribuția primordială a blockchain este de a stabili o pistă de date robustă și etanșă pentru bunuri”, se arată în raport, argumentând că o astfel de traseu “ar reduce necesitatea inspecțiilor la frontieră”.

Irlanda însăși a câștigat o reputație în Europa ca un hub pentru industria tehnologică, datorată în parte impozitelor scăzute ale acesteia și măsurilor proactive de a aduce afaceri în țară. În luna iunie, IDA Irlanda, o agenție guvernamentală responsabilă de atragerea investițiilor străine directe, a inițiat o inițiativă de promovare a investițiilor și dezvoltării tehnologiei blockchain în țară.

În luna mai, academicienii de la Universitatea Națională din Irlanda, Galway, au cerut guvernului să promoveze un blockchain, argumentând că impactul potențial al tehnologiei asupra creșterii economice ar putea transforma operațiunile de afaceri și guvern. Irlanda este, de asemenea, semnatară a Parteneriatului european privind tehnologia blockchain, care a fost creat de Comisia Europeană în această primăvară.