Coinbase lansează serviciul Crypto Gift Card în Europa

Coinbase, bursa de schimb a crypto monedelor din SUA, oferă acum o modalitate prin care clienții pot achiziționa bunuri și servicii cu amănuntul folosind activele crypto, datorită unui nou parteneriat cu o start-up care se ocupă cu cardurile cadou.

Potrivit unui raport al Bloomberg de miercuri, Coinbase și-a integrat serviciile de portofel cu WeGift, o platformă on-line a cărților de cadou online din Londra, iar acum permite utilizatorilor să cumpere carduri cadou cu crypto monedele stocate în portofelele Coinbase. În prezent, bursa tranzacționează bitcoin, cash bitcoin, litecoin și ethereum, iar alte monede crypto vor fi adăugate în portofoliul lor în viitorul apropiat.

Pe baza informațiilor furnizate de site-ul Web WeGift, cardurile cadou achiziționate cucrypto monede pot fi utilizate de peste 120 de comercianți care acceptă WeGift, inclusiv Tesco, M & S, Uber, Carrefour, Google Play și Costa.

Citește și: BITCOIN A DEPĂȘIT 8.000 DE DOLARI. CE SE ÎNTÂMPLĂ CU PREȚUL ETHEREUM ȘI AL CELORLALTE CRYPTO MONEDE

Serviciul este disponibil în prezent numai în Regatul Unit, Franța, Spania, Olanda și Italia. În 2013, Coinbase a încheiat un parteneriat cu o firmă digitală de cărți de cadou, numită eGifter, din New York, pentru a oferi carduri cadou pentru cripto.

Mutarea vine la doar câteva luni după ce schimbul a asigurat o licență de monedă electronică autorizată de către supraveghetorul piețelor din Regatul Unit, Autoritatea de Conduită Financiară. Licența a oferit companiei posibilitatea de a furniza servicii de plată și de a emite alternative digitale de numerar în țară, care apoi pot fi utilizate pentru a efectua plăți prin card, internet sau telefon.