Coinbase și PayPal oferă asistență rezidenților UE care efectuează tranzacții financiare

Coinbase, cea mai mare bursă de schimb crypto din SUA, lansează un sprijin imediat pentru rezidenții Uniunii Europene care vor să facă retrageri de monedă fiat la sistemul de plată on-line PayPal. Anunțul a fost făcut pe 5 februarie.

Coinbase și-a lansat asistența, în premieră, pentru utilizatorii paypal din S.U.A. luna trecută. Extensia europeană a serviciului se va aplica, în mod obișnuit, atât pentru rezidenții UE și cei care trăiesc în țările Asociației Europene a Liberului Schimb – Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția.

Coinbase a integrat anterior asistența pentru PayPal în vara anului 2016, dar a încetat serviciul în câteva săptămâni din cauza dificultăților tehnice.

Citește și: CEO BINANCE: AMAZON VA TREBUI SĂ-ȘI CREEZE PROPRIA CRIPTOMONEDĂ ÎN VIITOR

Până la lansarea recentă a serviciului, E.U. și rezidenții țărilor din Asociația Europeană de Liber Schimb s-au bazat exclusiv pe transferurile bancare SEPA pentru a-și retrage fondurile de fonduri, iar cele din Regatul Unit au și acces la schema de plăți rapide (FPS) a țării, care funcționează cu Coinbase din martie 2018.

Coinbase încearcă în prezent să-și diversifice sprijinul pentru cripto, precum și pentru moneda fiat – în luna decembrie. Schimbul a arătat că explorează extinderea activelor sale listate la peste 30 de criptomonede în cât mai multe jurisdicții autorizate de autoritățile de reglementare. În noiembrie, platforma a lansat tranzacții over-the-counter (OTC) pentru clienții instituționali.

PayPal – al cărui număr activ de utilizatori a depășit 254 milioane în trimestrul III 2018 – a avut o relație istorică complexă cu spațiul criptografic. Co-fondatorul companiei, Luke Nosek, a declarat recent că aspirațiile timpurii ale societății de plăți au fost remarcabil de apropiate de cele ale criptomonedelor, susținând că:

“Mulți oameni nu știu acest lucru, dar misiunea inițială a PayPal a fost aceea de a crea o monedă globală care să fie independentă de ingerința acestor înțelegeri corupte ale băncilor și ale guvernelor care le dezavantajează monedele”. Comentariile favorabile ale lui Nosek despre criptomonede au fost reluate de CFO-ul companiei, John Rainey.

În decembrie, Paypal a lansat un sistem de recompense bazat pe blockchain pentru angajați, cu scopul de a stimula participarea la programele legate de inovare. De asemenea, compania a depus un brevet de invenție în S.U.A. anul trecut pentru a crește viteza plăților cu criptomonede.