RISE PROJECT calcata de ANAF exact in perioada dezvaluirilor despre DRAGNEA! REACTIILE liderului PSD si Fiscului

Jurnalistii redactiei Rise Project au anuntat pe o retea de socializare ca, joi, au primit un control inopinat de la ANAF. “Tocmai am fost vizitati la redactie de inspectia Antifrauda de la ANAF, control inopinat. Florin Tunaru, vicepresedinte ANAF, a fost trezorierul PSD Teleorman si asociat in Fundatia pentru Politici Social Democrate cu Liviu Dragnea. Publicam curand articolul ‘Serviciul lor secret'”, se arata pe pagina de Facebook Rise Project.

UPDATE 2Liderul PSD, Liviu Dragnea, vizat de mai multe anchete ale jurnalistilor Rise Project, sustine ca nu are nicio implicare in controlul ANAF la sediul redactiei.

El a transmis printr-un comunicat de presa ca este “indignat” de ceea ce se intampla si ca are sentimentul ca se incearca compromiterea sa. Liderul PSD mai spune ca a aflat din presa ca inspectori ai ANAF au descins in redactia Rise Project.

“Intrucat, de ceva vreme, Rise Project publica subiecte legate de persoana mea, vreau sa fac urmatoarele declaratii: 1. Nu am nici o implicare in prezenta unor inspectori ANAF in redactia Rise Project. 2. Sunt indignat de ceea ce se intampla. 3. Am sentimentul ca se incearca compromiterea mea. 4. Faptul ca o institutie de presa scrie despre un om politic nu trebuie sa aiba nici o legatura cu implicarea institutiilor statului in viata acelei institutii de presa”, sustine liderul PSD.

El mai spune ca “acest tip de comportament a existat in timpul unui regim prezidential de trista amintire, cand institutii de presa ostile acestuia erau tinta institutiilor de forta”. De asemenea, presedintele PSD cere ca ministrul de Finante si seful ANAF “sa dea explicatii” imediat privind prezenta inspectorilor ANAF in redactia Rise Project, iar aceste explicatii sa fie publice.

UPDATE 1Presedintele ANAF Bogdan Stan afirma ca inspectia care a avut loc joi la sediul Rise Project a fost un simplu control din sutele pe care le desfasoara zilnic institutia, “fara legatura cu continutul editorial al unor publicatii”.

“Din primele informatii puse la dispozitie de conducerea DGAF rezulta ca inspectia desfasurata la sediul Rise Project a avut loc in urma unei analize de risc efectuata de catre DGAF. Aceasta analiza de risc a fost facuta ca urmare a unei sesizari depuse la sediul DGAF Bucuresti”, afirma presedintele ANAF Bogdan Stan. El precizeaza ca “in fiecare zi DGAF desfasoara sute de controale, bazate pe analize interne minutioase, care nu au legatura cu continutul editorial al unor publicatii”.

STIRE INITIALA

Intrebat de Realitatea Tv daca se gandeste ca e o legatura intre anchetele pe care Rise le-a tot publicat in ultima vreme despre afacerile lui Liviu Dragnea si controlul ANAF, jurnalistul Attila Biro a spus ca nu are probe in acest sens, deci nu poate face astfel de afirmatii. El a asigurat insa ca inclusiv in cursul acestei zile va fi publicata o noua ancheta. “Nu pot sa fac supozitii. In momentul de fata nu am o proba sau indicii ca a existat un ordin sau e o procedura nefireasca. Investigatiile Rise nu pot fi oprite. Noi avem un site, putem sa publicam din orice loc in care avem Internet”, a spus acesta.

Biro a precizat ca din cate stie el este primul control de acest gen de cand a fost fondat site-ul. Miercuri Rise Project anuntase ca va publica joi o ancheta despre afacerile lui Dragnea si controlul serviciului secret al MAI. Amintim ca jurnalistii Rise Project au publicat mai multe materiale in care sustin ca Liviu Dragnea are afaceri in Brazilia si ca viziteaza des aceasta tara, alaturi de diversi oameni de afaceri si lideri PSD.

Intr-un articol recent, jurnalistii au sustinut ca liderul PSD a fost de 16 ori in Brazilia si ca a mers chiar si cu inclusiv cu secretara sa, si acuzau ca exista suspiciuni de spalare de bani.

In luna martie, Dragnea spunea ca nu are nicio afacere si nu detine nicio proprietate in Brazilia. De asemenea, miercuri, Dragnea a notificat autoritatile federale din Brazilia pentru a investiga modul in care au fost furnizate informatii despre viata sa privata, in contextul anchetelor desfasurate de cei de la Rise Project.

Sursa foto: adevarul