Coinme, firma de BTM-uri, vrea să vândă Bitcoin la bancomatele Coinstar

Operatorul Bitcoin ATM (“BTM”), Coinme, a intrat într-un parteneriat pentru a vinde Bitcoin (BTC) la bancomatele deținute de Coinstar, a confirmat compania într-un comunicat de presă pe 17 ianuarie.

Coinme, care a fost primul operator BTM care a primit o licență în S.U.A. în 2014, va adăuga, în mod obișnuit, mii de locații prin această mișcare.

CEO-ul și co-fondatorul Neil Bergquist a comentat în comunicatul de presă: “Bitcoin este acum accesibil la magazinul dvs. local prin intermediul chioșcurilor Coinstar, iar această ofertă va face și mai ușor pentru consumatori să participe la această nouă economie dinamică”.

Coinstar oferă chioșcuri de conversie monetară în numerar în diferite țări din întreaga lume. Nu se știe dacă caracteristica Bitcoin se va extinde dincolo de S.U.A., în timp ce compania nu a furnizat cifre privind numărul de mașini care le vor oferi. “Coinstar caută mereu noi modalități de a oferi valoare consumatorilor noștri atunci când vizitează chioscurile noastre”, a adăugat CEO-ul Coinstar, Jim Gaherity.

Citește și:  BURSA OFICIALĂ DIN THAILANDA APLICĂ PENTRU LICENȚA NECESARĂ PENTRU MONEDE DIGITALE

Potrivit resursei de monitorizare a industriei CoinATMRadar, există 4187 de BTM-uri în întreaga lume, dintre care 2516 (aproximativ 60%) se află în S.U.A. Piața a crescut considerabil în ultimii ani, operatorii care se luptă pentru controlul a ceea ce cred că vor deveni o platformă extrem de populară pentru utilizarea crypto monedelor.

Un raport publicat în luna septembrie a anului trecut a indicat faptul că BTM-urile ar crește, până în 2023, industria până la o cifră de 144,5 milioane de dolari. Cu o prezență crescută vine riscul crescut, totuși, cercetătorii de anul trecut avertizează și despre apariția de programe malware pentru aceste BTM-uri.