Colaborare intre Guvern si Intel: un calculator pentru fiecare elev si fiecare profesor

Intel Corporation, Ministerul Educatiei si Ministerul pentru Societatea Informationala au incheiat un protocol de colaborare in urma caruia fiecare elev si fiecare profesor ar urma sa detina pana 2015 un calculator.

Ministrul Educatie, care nu detine banii necesari pentru introducerea digitalizarii in scoli, spera ca prin acest proiect sa obtina finantare din partea UE.

„Intel Corporation a semnat vineri cu Guvernul Romaniei un protocol de colaborare, prin care se creeaza cadrul pentru dezvoltarea unui program de invatamant 1:1 (un copil – un calculator; un profesor – un calculator) in scolile din tara, pana in 2015. Intel intentioneaza sa ofere sprijin de specialitate Guvernului in a evalua, concepe si implementa instrumente educationale specifice secolului XXI, constand in echipamente hardware si software dedicate”, se arata intr-un comunicat al Intel.

Conform documentului semnat, Intel si cele doua ministere vor colabora pentru implementarea programului Intel Teach, pentru dezvoltarea profesionala a cadrelor didactice, profesorii din Romania urmand sa fie instruiti.

Pratic, proiectul se refera la introducerea in scoli a laptop-urilor, tabletelor si la inlocuirea manualelor clasice cu cele digitale si a clasicei table cu un touch-screen de mari dimensiuni.

 Sursa foto: tehnicimediatice.wordpress.com