Colegiul Farmacistilor, colaborare cu Ministerul de resort pentru REFORMA in SANATATE

Reprezentantii Colegiului Farmacistilor din Romania (CFR) au participat la o intalnire de lucru cu ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, in care s-au stabilit termenii de colaborare pe termen lung dintre cele doua parti in vederea realizarii REFORMEI IN SANATATE.

Unul dintre cele mai importante puncte aduse in atentia ministrului Sanatatii de catre Colegiu este cel privind introducerea de reglementari privind publicitatea farmaciei si a serviciilor farmaceutice.

Citeste si: NEREGULI IN SPITALE DEPISTATE DE CNAS

Chiar daca Romania beneficiaza de reglementari privind publicitatea medicamentelor, lipsa unor prevederi privind publicitatea FARMACIEI a creat premisele unor reclame mascate la medicamente si a generat publicitate inselatoare, unele farmacii facandu-si reclama cu un continut neadevarat, incorect sau inselator, aspecte ce contravin intereselor pacientilor dar si eticii si deontologiei FARMACISTILOR.

Totodata, reprezentantii FARMACISTILOR au propus mentinerea permanenta a criteriului demografic la infiintarea FARMACIILOR.

Consultarea Colegiului la elaborarea listei medicamentelor de care beneficiaza asiguratii este un alt punct propus de FARMACISTI.

Citeste si: ASISTENTII MEDICALI GENERALISTI, MOASELE SI ASISTENTII MEDICALI SE VOR PENSIONA LA 65 DE ANI

“Procesul de elaborare a listei de medicamente de care beneficiaza asiguratii a fost conceput astfel incat sa includa si consultarea specialistilor in domeniul farmaceutic, mai precis a Colegiului Farmacistilor din Romania (CFR)”, afirma sursa citata de Agerpres.

Sursa foto: mures.stirionline.net