Colegiul National “GRIGORE MOISIL”, implicat in programul celor 30 de SCOLI INOVATIVE din lume

Colegiul National “GRIGORE MOISIL” va generaliza, incepand cu anul scolar 2014–2015, la nivelul intregii scoli proiectul Digital Classroom, implementat inca din anul de invatamant trecut printr-un parteneriat cu Microsoft, a anuntat Primaria Sectorului 6.

Proiectul vizeaza extinderea tehnologiei IT in procesul educational prin folosirea la clasa a laptopului, a tabletei sau a smartphone-ului. Elevul devine, astfel, participant activ la propria invatare, orientandu-si demersurile si alegandu-si o abordare corespunzatoare propriului stil de invatare.

Citeste si: MANUALELE DIGITALE nu vor ajunge in aceasta toamna pe bancile elevilor

Colegiul National “GRIGORE MOISIL” a fost singura scoala din Romania inclusa in randul celor 30 de SCOLI INOVATIVE din lume, prin componenta Pathfinder School a programului Parteneri prin Educatie. Acest program este initiat si derulat de Microsoft la nivel mondial. In anul 2013, Colegiul “GRIGORE MOISIL” a devenit scoala-mentor, o etapa superioara in cadrul programului educational al Microsoft, participand prin reprezentantii sai la Forumul Mondial al Inovatorilor in Educatie, desfasurat in primavara acestui an, la Barcelona.

Citeste si: Manualele digitale pentru clasa I vor aparea in decembrie

“In ceea ce priveste calitatea educatiei furnizate de Colegiul National “GRIGORE MOISIL”, aceasta se reflecta in rezultatele obtinute la nivel national si international, atat in cadrul competitiilor scolare, cat si al celor extrascolare. Obiectiv principal al scolii, calitatea procesului instructiv-educativ se reflecta, de altfel, si la nivelul implicarii in programele si proiectele derulate si in rezultatele obtinute”, afirma reprezentantii Primariei Sectorului 6.