COLOANA de CAMIOANE de NOUA KILOMETRI pe DN7, langa Nadlac

Circulatia rutiera pe DN 7, langa orasul de frontiera Nadlac, se desfasoara ingreunat, vineri, din cauza unei COLOANE de CAMIOANE care se intinde pe o distanta de NOUA KILOMETRI, dupa ce, joi, accesul vehiculelor de mare tonaj a fost oprit in Ungaria.

Potrivit reprezentantilor Politiei din Nadlac, judetul Arad, sute de camioane stationeaza pe DN 7, la intrarea in oras, ocupand o banda din cele doua ale drumului, pe o distanta de NOUA KILOMETRI.

Camioanele s-au adunat la frontiera cu Ungaria incepand de joi, zi in care in tara vecina a fost interzis traficul de mare tonaj pentru ca a fost sarbatoare (comemorarea Revolutiei din 1956).

Citeste si: Mehedinti: Circulatie ingreunata pe DN 6 din cauza SCURGERILOR de pe versanti

Soferii de automarfare care s-au indreptat spre granita au fost opriti la intrarea in Nadlac, pentru a nu bloca complet traficul in oras, avand in vedere ca nu puteau trece de vama.

In prezent, camioanele sunt lasate sa intre in oras pe masura ce altele trec de controlul de frontiera.

Din cauza coloanei de TIR-uri de pe DN 7, circulatia se desfasoara cu dificultate, pe o singura banda in ambele sensuri. In unele momente, politistii deviaza traficul pe drumul judetean Seitin-Semlac-Pecica.

Citeste si: Trafic rutier INGREUNAT pe mai multe drumuri nationale, din cauza PLOII TORENTIALE si a VANTULUI

Purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera Arad, Daniel Iancu, a declarat ca la Nadlac a fost suplimentat personalul de control si sunt folosite doua benzi pentru iesirea din tara a automarfarelor.

Politia de Frontiera precizeaza ca autoturismele care tranziteaza punctul de frontiera nu stationeaza in coloana, avand benzi separate de iesire si intrare in tara fata de traficul greu.

Totodata, se recomanda folosirea punctelor de trecere a frontierei Varsand, Turnu si Bors, pentru a se evita aglomeratia de la Nadlac.

Autoritatile nu pot estima cand circulatia va reveni la conditiile normale, pentru ca in weekend interdictiile de acces pentru traficul greu se aplica din nou in Ungaria.

Sursa foto: stirileprotv.ro