COLONELUL care a alergat o politista ARATANDU-I PENISUL langa MOASTELE SFINTEI PARASCHEVA, TRIMIS IN JUDECATA

Colonelul NELU POPOVICI, fostul adjunct al Gruparii Mobile de Jandarmi Bacau care in octombrie 2014 a fost implicat intr-un scandal sexual in timpul PELERINAJULUI DE LA SFANTA PARASCHEVA, a fost TRIMIS IN JUDECATA de procurori militari fiind acuzat de „folosirea abuziva a functiei in scop sexual“ si „incalcarea consemnului“, relateaza Adevarul.

Procurorii Parchetului Militar Iasi au finalizat ancheta in cazul scandalului care a zguduit Jandarmeria Romana in aceasta vara deferind justitiei militare colonelul care, beat fiind, a alergat o politista in curtea Mitropoliei Iasi, expunandu-si organul genital, in vazul credinciosilor.

Dupa audierea a peste 100 de persoane, jandarmi, politisti, dar si credinciosi care in octombrie 2014 au participat la pelerinajul moastelor Sfintei Parascheva, procurorii militari au stabilit ca in cauza sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunilor retinute in sarcina colonelului Nelu Popovici, dispunand trimiterea acestuia in judecata. Dosarul a fost inaintat Tribunalului Militar Iasi, care la jumatatea lunii septembrie a dispus inceperea judecatii, respingand toate exceptiile invocate de avocatii colonelului. Acestia au contestat hotararea Tribunalului Militar Iasi, solicitand refacerea urmaririi penale.

CITESTE SI: IASI: PESTE 100.000 DE PELERINII S-AU INCHINAT PANA ACUM LA MOASTELE SFINTEI PARASCHEVA

Dosarul a fost inaintat Curtii Militare Bucuresti, unde pe 4 noiembrie judecatorii urmeaza sa stabileasca daca se va reface ancheta sau va incepe judecata colonelului Nelu Popovici. Odata cu trimiterea in judecata, fostul adjunct al Gruparii Mobile de Jandarmi Bacau a fost eliberat din functia de conducere, fiind pus la dispozitia comandantului unitatii. Nelu Popovici a fost inlocuit din functie cu colonelul Nelu Sandu.

Scandalul sexual care a dus la inculparea fostului sef al Gruparii Mobile de Jandarmi Bacau a avut loc in noaptea de 11 spre 12 octombrie 2014, atunci cand, Popovici era comandant de dispozitiv asupra unei formatii mixte formate din membri ai diferitelor structuri de stat. Printre acestia se afla si o politista de frontiera din Iasi.

Martorii la incident au declarat ca Nelu Popovici, aflat in stare de ebrietate, a intrat intr-un modul in care se afla politista si si-ar fi expus organul genital, cerandu-i acesteia sa intretina raporturi sexuale cu el. Femeia a fugit, insa a fost urmarita de colonel, care a continuat sa-si expuna penisul in timp ce isi lauda barbatia. Scenele sexuale s-ar fi petrecut in timp ce mii de credinciosi stateau la coada pentru a ajunge la racla Sfintei Parascheva.

Sursa foto: Adevarul