Colosseumul din Roma, vandalizat de doua turiste din SUA

Colosseumul din Roma, vandalizat de doua turiste din SUA

Doua turiste din California sunt acuzate ca si-au scris initialele pe unul din zidurile Colosseumului din Roma. In varsta de de 21 si 25 de ani, cele doua tinere, care si-au facut si selfie cu zidul Colosseumului, au fost arestate pentru vandalism.

Politistii din Italia sustin ca cele doua femei au parasit grupul alaturi de care faceau vizita si au zgariat initialele J si N pe zid, cu o moneda. La intrare exista placute cu avertizari scrie in engleza si italiana, in care se specifica faptul ca orice forma de scris pe pereti este interzisa. Cu toate acestea, multi turisti vandalizeaza obiectivul, unii fiind amendati cu sume care merg pana la 25.000 de dolari.

Citeste si: Inca o masina a unui roman, incendiata la Roma

“Exista o diferenta de perceptie. Muzeele sunt tratate precum bisericile, locuri sacre, pretuite, in timp ce Colosseumul este o cladire incompleta, care deja a fost jefuita”, a spus un oficial care se ocupa de ingrijirea obiectivului turistic.Femeile risca acum sa ajunga in fata unui judecator, care le-ar putea aplica cate o amenda.

Presa din Italia scrie ca tinerele si-au cerut scuze, spunand ca nu si-au imaginat niciodata ca gestul lor este atat de grav. Colosseumul este curatat in permanenta, din cauza turistilor care mazgalesc zidurile, afectate deja de trecerea timpului.