LIVE TEXT: AVIONUL echipei CHAPECOENSE, finalista CUPEI SUDAMERICANE, S-A PRABUSIT! ZECI de MORTI si 6 SUPRAVIETUITORI – VIDEO+FOTO

Un AVION care transporta 81 de persoane (72 de pasageri si 9 membri ai echipajului), membrii echipei de fotbal CHAPECOENSE, s-a PRABUSIT, in noaptea de luni spre marti, in timpul zborului catre aeroportul din orasul MEDELLIN din COLUMBIA, spun autoritatile locale citate de BBC.  Aviatia civila nationala transporta supravietuitori de la locul TRAGEDIEI AVIATICE, scrie El Mundo.

UPDATE 25MIERCURI 11.25:  Autoritatile columbiene au dat publicitatii un bilant revizuit al victimelor accidentului aviatic de la Medellin, de la 75 la 71 de morti, dupa ce s-a constatat ca patru persoane aflate initial pe lista pasagerilor nu s-au mai urcat in avion. Astfel, in aeronava s-au aflat 77 de persoane – 68 de pasageri si 9 membri ai echipajului – sase find gasite in viata si internate in spitale, informeaza publicatia columbiana El Pais, citata de News.ro.

 “Oreratiunile de cautare si securitate au permis gasirea a 71 de persoane decedate si a sase supravietuitori”, a anuntat Unitatea de gestionare a riscurilor de catastrofe din Columbia (UNGRD), care a precizat ca 69 de corpuri au fost recuperate. In avionul care mergea pe ruta Santa Cruz, Bolivia – Medellin, Columbia, se afla si delegatia echipei Chapecoense, jucatori, staf si 21 de jurnalisti brazilieni, care urmau sa participe la mansa tur a finalei Cupei Americii de Sud, cu Atletico Nacional.
 
Au supravietuit prabusirii aeronavei trei fotbalisti, portarul Jackson Ragnar Follmann, fundasii Helio Hermito Zampier Neto si Alan Luciano Ruschel, jurnalistul Rafael Henzel, insotitoarea de bord Jimena Suarez si tehnicianul de zbor Erwin Tumiri. Un al saptelea supravietuitor al accidentului, portarul Danilo, a decedat la spital. Potrivit Reuters, medicii au fost nevoiti sa-i amputeze piciorul lui Follmann, dar starea sa este stabila. Neto este la terapie intensiva, cu rani la cap, la torace si la plamani, iar Ruschel a suferit o interventie chirurgicala la coloana.

UPDATE 24: Pagina oficiala a celor de la CHAPECOENSE a postat un filmulet cu bucuria din vestiar imediat dupa CALIFICAREA echipei in finala COPEI SUDAMERICANA (echivalentul EUROPA LEAGUE din America de Sud)…….o finala pe care majoritatea protagonistilor din videoclip nu o vor mai disputa…….DUREROS!

UPDATE 23: Autoritatea aviatiei civile din Columbia a REVIZUIT lista cu numele celor 6 SUPRAVIETUITORI precum si a spitalelor unde acestia sunt internati! 

UPDATE 22: Imaginile surprinse, ziua, la locul tragediei aviatice din Columbia dezvaluie proportiile catastrofei…..

UPDATE 21: Presedintele brazilian MICHEL TEMER a decretat trei zile de doliu national la scurt timp dupa tragedia aviatica in care si-au pierdut viata aproape toti membrii echipei de fotbal CHAPECOENSE

UPDATE 20: O informatie neconfirmata oficial si postata de jurnalistul Martin Mazur pe contul sau de Twitter anunta ca portarul titular al celor de la CHAPECOENSE, DANILO PADILHA, care a supravietuit ACCIDENTULUI AVIATIC, tocmai a decedat la spital! Informatia preluata si de Noticias Caracol ar fi fost confirmata de Crucea Rosie din Columbia!

UPDATE 19: AVIONUL PRABUSIT era un British Aerospace 146, astfel ca o echipa de experti britanici va participa la investigatie! In momentul impactului cu solul AERONAVA S-A RUPT in doua, coada fiind distrusa in totalitate! 

UPDATE 18: Autoritatea aviatiei civile din Columbia a publicat lista cu numele celor 6 SUPRAVIETUITORI precum si a spitalelor unde acestia sunt internati! 

UPDATE 17: A fost gasit un al saselea SUPRAVIETUITOR! Este vorba despre fundasul ZAMPIER NETO, informeaza Noticias Caracol pe contul de Twitter! Jucatorul a fost transportat la un centru medical! Informatia nu a fost confirmata inca de autoritati! 

UPDATE 16: Suporterii lui CHAPECOENSE sunt devastati……

UPDATE 15: Imaginea din vestiar cu cei trei fotbalisti de la CHAPECOENSE ramasi acasa din varii motive este mai mult decat sugestiva……

UPDATE 14: Conform jurnalistului Martin Mazur de la El Grafico cei cinci supravietuitori ai TRAGEDIEI AVIATICE sunt jucatorii Marcos Danilo Padilha, Alan Luciano Ruschel, Jackson Ragnar Follmann, stewardesa Ximena Suarez si jurnalistul Rafael Hensel. STIREA A FOST CONFIRMATA OFICIAL de AUTORITATILE din COLUMBIA!

 

UPDATE 13: Bilantul tragediei care indica 76 de MORTI a fost confirmat oficial de POLITIA din COLUMBIA! Ultimul deces a survenit in urma cu cateva minute. Era vorba despre unul dintre cei 6 care supravietuisera initial!

UPDATE 12: Aeronava care s-a prabusit in urma cu cateva orae, i-a transportat in urma cu putin timp pe jucatorii nationalei Argentinei, printre acestia gasindu-se nume cunoscute precum Lionel Messi si Sergio Aguero. Cu 20 de zile in urma, aeronava de tip RJ85 a fost folosita de echipa nationala de fotbal a Argentinei pentru a ajunge in Brazilia, acolo unde a disputat un meci contand pentru preliminariile Campionatului Mondial de fotbal din 2018 (competitie gazduita de Rusia) – “Pumele” au pierdut atunci cu 3-0, informeaza Sport.es.

UPDATE 11: Conform unui inalt oficial al Politiei din Medellin, generalul JOSE ACEVEDO, se pare ca bilantul negru al TRAGEDIEI AVIATICE indica 75 de MORTI! Totodata, se pare ca ceata groasa si ploaia torentiala impiedica elicopterele de salvare sa ajunga la locul in care s-a prabusit aeronava care transporta echipa de fotbal CHAPECOENSE. In plus, unul dintre oficialii implicatii in actiunile de cautare a anuntat ca este foarte posibil ca acestea sa fie suspendate pana spre seara din cauza conditiilor meteo extrem de nefavorabile.

UPDATE 10: ANUNT OFICIAL preluat de AFP: Pana la aceasta ora exista 5 SUPRAVIETUITORI si au fost recuperate trupurile a 25 de persoane DECEDATE! Autoritatea aviatica civila din Columbia a postat pe pagina de Facebook lista completa a celor aflati la bordul AERONAVEI PRABUSITE: 

UPDATE 9: Conform jurnalistilor de la Estado de Sao Paulo, la bordul aeronavei se afla si Mário Sérgio Pontes de Paiva, cunoscut mai degraba drept Mario Sergio, fost jucator si antrenor al echipelor Corinthians, Atlético Mineiro, Botafogo, São Paulo si Palmeiras. Acesta, dupa retragerea din activitatea fotbalistica, devenise comentator pentru cei de la Fox Sports.

UPDATE 8: Pe contul de Twitter Mi Oriente preluat de Le Figaro au fost postate primele imagini de la locul tragediei aviatice!

 

UPDATE 7: Alti trei jucatori de la CHAPECOENSE au fost transportati la spitalele din Rio Negro si La Ceja. Unul dintre acestia este rezerva de portar JACKSON FOLLMANN care se afla in spitalul San Vicente, anunta jurnalistul Martin Mazur pe contul sau de Twitter.

UPDATE 6: Jurnalistul brazilian Thiago Borbolla anunta pe contul sau de Twitter ca fundasul ALAN RUSCHEL a suferit multiple fracturi a oaselor, inclusiv a bazinului, precum si o trauma severa la nivelul capului. In alta ordine de idei, primarul localitatii columbiene La Ceja, Elkin Ospina, citat de jurnalistul Martin Mazur, anunta ca in TRAGEDIA AERIANA si-au gasit sfarsitul cel putin 25 de persoane. 

UPDATE 5: Potrivit unui ultim raport, neconfirmat la nivel oficial, portarul titular al echipei CHAPECOENSE, DANILO, in varsta de 31 de ani, s-ar afla printre supravietuitorii tragediei aeriene, informeaza corespondentul The Guardian.

UPDATE 4: Jurnalistii de la postul columbian de radio Caracol anunta ca la bordul AERONAVEI PRABUSITE se aflau si 8 membri ai conducerii clubului CHAPECOENSE, 21 de ziaristi si trei invitati ai gruparii brazilian!

UPDATE 3: Potrivit cotidianului columbian El Tiempo la bord se aflau cel putin 22 de jucatori ai formatiei braziliene CHAPECOENSE. Ei sunt: Danilo, Follmann, Gimenez, Dener, Alan Ruschel, Caramelo, Marcelo, Filipe Machado, Thiego, Neto, Josimar, Gil, Sérgio Manoel, Matheus Biteco, Cleber Santana, Arthur Maia, Kempes, Ananias, Lucas Gomes, Tiaguinho, Bruno Rangel, Canela.

ALAN RUSCHEL este, conform sursei citate, internat intr-un spital din MEDELLIN. In prima instanta s-a vorbit si despre un al 23-lea jucator insa pana la urma s-a descoperit faptul ca aceasta a renuntat in ultima clipa sa se urce in aeronava care avea ca destinatie MEDELLIN. Totodata, autoritatile locale au anuntat ca operatiunea de salvare este ingreunata foarte mult de conditiile meteorologice extrem de nefavorabile.

UPDATE 2: Pagina de Facebook a echipei braziliene CHAPECOENSE a postat un video cu momentele dinaintea decolarii formatiei catre COLUMBIA!

UPDATE 1: Conform unor prime informatii publicate de presa columbiana se pare ca avionul care ii transporta pe membrii echipei braziliene CHAPECOENSE a ramas fara combustibil cu putin timp inaintea aterizarii! Primarul orasului MEDELLIN, Federico Gutierrez, anunta, in presa locala citata de jurnalistii de la The Guardian, ca ar fi 6 supravietuitori descoperiti pana in prezent! 

Avionul, un charter, care zbura din Bolivia, transporta membri ai echipei de fotbal braziliene CHAPECOENSE, formatie care urma sa dispute finala CUPEI SUDAMERICANE impotriva columbienilor de la ATLETICO NACIONAL MEDELLIN, miercuri 30 noiembrie. “Atletico National regreta profund si este alaturi de CHAPECOENSE in urma acestui accident. Asteptam informatii din partea autoritatilor”, au scris reprezentantii clubul columbian de fotbal pe contul de Twitter.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: SPORT