COLUMBIA: PAPA FRANCISC S-A RANIT IN ULTIMA ETAPA A TURNEULUI SAU

Papa Francisc s-a ranit, duminica, in ultima etapa a turneului sau in Columbia. In timp ce mergea cu papamobilul, vehiculul a lovit o denivelare, iar Suveranul Pontif s-a dezechlibrat si s-a lovit la arcada, scrie Associated Press, citata de News.ro.

Papa Fracisc s-a taiat la spranceana si a ramas cu o umflatura la ochi. Dupa ce a fost pansat, el si-a continuat deplasarea fara incidente. In ultima zi a vizitei sale, Papa Francisc i-a vizitat pe oamenii nevoiasi din Cartagena, cu care a discutat, dupa care a mers la biserica Claver, din centrul orasului, pentru a se ruga.

Papa Francisc a criticat, sambata, in ultimul sau discurs rostit in Columbia, la Medellin, traficantii de droguri, pe care i-a numit “asasini”. El a transmis in Colmbia un mesaj de unitate pentru o natiune profund divizata de un accord de pace care a pus capat unui razboi de 5 ani cu rebelii marxisti din FARC, dar care a lasat multe victime ale conflictului sceptice fata de procesul de vindecare nationala. In cursul vizitei, el a lansat un apel la iertare, dar s-a abtinut de la a face declaratii politice.

Sursa foto: BBC