Comandament de Iarna la Guvern la ora 15.00

Comandamentul de Iarna se va reuni miercuri, la ora 15.00, la sediul Guvernului, in cadrul caruia se va discuta despre starea de alerta instituita la nivelul judetelor aflate sub Cod Rosu de ninsori si viscol.

Membrii comandamentului pentru situatii de urgenta se vor reuni la ora 15.00, dupa ce starea de alerta a fost extinsa si pentru alte judete decat cele anuntate pana acum. 

Starea de alerta a fost declarata pentru judetele care s afla sub Cod Rosu de vreme severa. 

Premierul Victor Ponta ii ceruse, ieri, vicepremierului Dragnea sa explice ca, prin starea de alerta, nu sunt alocate fonduri autoritatilor locale, ci ca toate materialele sunt alocate din rezerva de stat. Luni, membrii comandamentului de urgenta au decis starea de alerta in Buzau, Braila si Vrancea.

Conform legii, starea de alerta se refera la “punerea de indata in aplicare” a planurilor de actiuni si masuri de prevenire, avertizare a populatiei, limitare si inlaturare a consecintelor situatiei de urgenta, respectiv ale unui eveniment exceptional care, prin amploare si intensitate, ameninta viata si sanatatea populatiei, iar Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta asigura coordonarea unitara a activitatilor.

Meteorologii au emis Cod Rosu de vreme severa, valabil in sase judete din sud-estul tarii. Avertizarea este valabila intre orele 15.00 si 22.00 in judetele Braila, Buzau, Ialomita, Calarasi, Tulcea, Constanta.

Administratia Nationala de Meteorologie precizeaza, in informarea nowcasting de Cod Rosu, ca intre orele 15:00 si 22:00, judetele Braila, Buzau, Ialomita, Calarasi, Constanta si Tulcea vor fi vizate de intensificari ale vantului, cu rafale de peste 85 km/h, ninsoare abundenta, zapada puternic viscolita si troienita, vizibilitate redusa spre zero.

Meteorologii mai precizeaza ca, pana la ora 12, in toata zona avertizata, vantul si ninsoarea au fost în intensificare progresiva.

– See more at: https://mondonews.ro/cod-rosu-si-stare-de-alerta-in-sud-estul-tarii/#sthash.a93mmYAW.dpuf