COMANDAMENT de IARNA la MAI. PETRE TOBA: Suntem PREGATITI! UPDATE

Vineri dimineata la sediul Ministerului de Interne (MAI) a avut loc primul COMANDAMENT de IARNA supervizat de premierul DACIAN CIOLOS. Primul ministru a avertizat ca tara noastra nu mai trebuie sa fie prinsa nepregatita de vremea rea

“Prin prezenta mea nu vreau sa se inteleaga ca le stiu pe toate. Guvernul va urmari cu mare atentie cum se face treaba. In fiecare an sunt probleme. Sa facem tot ce ne sta in putinta in mod profesionist”, a spus DACIAN CIOLOS.

Din punctul de vedere al ministerului de interne am luat toate masurile pentru a nu exista probleme deosebite, a declarat ministrul PETRE TOBA, in cadrul COMANDAMENTULUI de IARNA. PETRE TOBA a spus ca la nivelul ministerului sau s-a facut o analiza si “suntem pregatiti”, subliniind ca MAI are 40.000 de angajati in structurile sale, cu mijloacele de interventie, pregatiti pentru situatia ce urmeaza.

“Vom acorda o atentie deosebita activitatilor de prevenire”, a spus PETRE TOBA, precizand ca analizat efectele fenomeleor meteo deosebite din ultimii trei ani. “Am concentrat efectivele astfel incat timpii de interventie sa fie foarte scurti”, a spus ministrul de Interne. 

“Sunt preveniti toti cei cu atributiuni in acest domeniu. S-au luat masuri in toate judetele. S-a intervenit foarte operativ la toate situatiile. 46 de localitati au fost afectate si 333 de anexe gospodaresti. Am restrictionat traficul acolo unde a fost nevoie. Din punctul de vedere al pregatirii, suntem pregatiti sa actionam. Au fost date deja cinci sanctiuni pentru neechiparea corespunzatoare a masinilor. 40.000 de angajati sunt pregatiti sa intervina pentru fiecare situatie. Suntem pregatiti cu variante ocolitoare”, a conchis PETRE TOBA. 

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, vineri dimineata, un cod galben ploi insemnate cantitativ, ninsori, strat consistent de zapada si polei, valabil de vineri, ora 18.00, pana sambata ora 12.00.

Sursa foto: realitatea