COMANDAMENT DE IARNA, la Primaria Capitalei

Viceprimarul general al Capitalei DAN DARABONT a convocat luni, la sediul municipalitatii, COMANDAMENTUL DE IARNA, avand in vedere precipitatiile sub forma de zapada cazute in ultimele ore in Bucuresti, au anuntat reprezentantii institutiei.

Potrivit sursei citate, la sedinta au fost prezenti prefectul Capitalei, PAUL NICOLAE PETROVAN, operatorii de salubrizare si reprezentantii regiilor, institutiilor si administratiilor implicate in programul de deszapezire.

In cadrul COMANDAMENTULUI DE IARNA s-a stabilit ca prioritate continuarea interventiei pe strazile laterale, dar si mentinerea strazilor principale “la negru”:

“In acest moment, in Capitala se circula in conditii de iarna, insa toate arterele principale sunt practicabile. Cea mai mare provocare o reprezinta acum temperaturile scazute care sunt anuntate in Bucuresti. In acest sens, se impune ca interventia utilajelor sa se mute pe strazile laterale, sa degajeze zapada, pana ce aceasta nu se transforma in poduri de gheata”, a aratat DAN DARABONT.

Citeste si: CAPITALA sub asediul ZAPEZII: Zeci de copaci CAZUTI, masini AVARIATE

Astfel, incepand cu ora 11.00 se afla in teren 350 de utilaje de deszapezire care actioneaza cu prioritate pe strazile laterale dar si pe cele principale, acolo unde este necesar, precum si 1.543 de operatori cai publice care intervin pentru curatarea zapezii de la rigole, treceri pietoni sau refugii RATB, continuand cu degajarea zapezii de pe trotuare.

Pentru eficientizarea interventiei, DAN DARABONT a solicitat inspectorilor din cadrul Directiei de Control sa verifice in teren modul in care administratorii pietelor si agentii comerciali isi respecta obligatiile privind curatarea trotuarelor. 

De asemenea, reprezentantilor Apa Nova li s-a solicitat mobilizarea tuturor echipelor pentru a degaja acumularile de apa de la rigole. 

In ceea ce priveste programul de adapostire a oamenilor fara adapost, reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala au anuntat ca echipele DGASMB se afla in teren pentru a identifica si transporta in centrele sociale persoanele aflate pe strada. Adapostirea si cazarea persoanelor fara adapost in centrele sociale este efectuata si  cu ajutorul echipelor Serviciului de Ambulanta, SMURD si cele ale Politiei Locale a Municipiului Bucuresti.

Citeste si: COD ROSU de VISCOL si NINSORI in Buzau, Vrancea si Braila. COD PORTOCALIU de VISCOL in 9 judete. UPDATE

In prezent, DGASMB dispune de o capacitate de cazare (locuri libere) de 550 de locuri, stocurile de mancare si haine fiind asigurate pentru urmatoarea perioada.

De asemenea, in acest moment DGASMB are in teren doua bucatarii mobile care ofera ceai cald si supa persoanelor fara adapost aflate pe strada.

In ceea ce priveste RATB, Apa Nova si RADET, reprezentantii acestora au anuntat ca activitatea se desfasoara in conditii normale, cele trei servicii fiind functionale pentru toti bucurestenii.

In cadrul sedintei, viceprimarul DAN DARABONT a solicitat o atentie sporita din partea echipelor Administratiei Strazilor pentru remedierea semafoarelor care nu functioneaza, in prezent fiind inregistrate sapte intersectii cu probleme.

Totodata, pentru urmatoarea perioada, DAN DARABONT a cerut tuturor regiilior, administratiilor si institutiilor sa asigure permanenta 24 de ore, astfel incat orice avarie survenita sa poata fi solutionata in cel mai scurt timp.

Primaria Capitalei a pus la dispozitia bucurestenilor numarul de telefon gratuit 0800.800.868 pentru orice sesizari avarii la reteaua de apa, canalizare, distributie de agent termic si iluminat public etc.

Sursa foto: PMB