COMANDAMENT DE URGENTA GUVERN: DRAGNEA ameninta prefectul de DAMBOVITA

 LIVIU DRAGNEA i-a chemat pe prefecti la apel in cadrul COMANDAMENTULUI DE URGENTA organizat la GUVERN. Vicepremierul i-a chestionat mai bine de jumatate de ora pe responsabilii din zonele afectate de PLOILE MASIVE din ultima vreme. Din pacate, meteorologii anunta ploi si pentru urmatoarele 24 ore.

DRAGNEA a incercat sa fie scurt si la obiect. Primul judet de care s-a interesat a fost DOLJUL, afectat cel mai tare de inundatii.

“Liviu Dragnea: Vreau sa stiu cum actionati in judetul Dolj? Cum actionati acolo unde apa a intrat in case?

Marius Deca, Prefect Dolj:  Cele mai afectate sunt Mischii, Murgasi si Budesti. Acum 10 minute am venit de acolo. La Ghercesti e vorba de cateva case si o portiune unde apa are 20 cm.

S-a actionat pentru recuperarea bunurilor si animalelor cu remorci cu tractoare. Nu au fost probleme cu persoanele in varsta ramase in locuinte.

Daca nu va mai ploua, situatia se va reglementa. In Craiova suntem sub COD PORTOCALIU.

L.D.: Exista vreo persoana izolata?

M.D.: La Mischii, aveam trei case isolate, dar persoanele de acolo nu au vrut sa fie evacuate.

L.D.: La aceasta ora ISU este prezent?

Citeste si: COD PORTOCALIU de INUNDATII pentru rauri din zece judete

M.D.: Sunt prezenti in localitati si tinem legatura tot timpul.

L.D.: Vreau sa stiu daca la Filiasi si Calafat sunt probleme?

Ion Prioteasa, pres. CJ Dolj: Acolo a fost cazut curentul. (…)  La Ciupercenii Noi au fost cateva cladiri afectate din cauza caderilor de apa, insa ISU a intervenit si apa a fost scoasa. La Craiova au fost probleme in cartierele unde sunt in desfasurare lucrarile la canalizari. In continuare, se actioneaza.”

Prefectul de DAMBOVITA, Emilian Rusu nu s-a simtit prea bine in timpul video-conferintei. Dragnea auzise din surse sigure ca in acest judet sunt mari probleme din cauza INUNDATIILOR, insa prefectul a negat.

“L.D.: Dambovita?

 Emilian Rusu: Noi probleme deosebite nu avem. S-ar putea sa avem probleme cu raul Arges , daca mai ploua. E o intrerupere de electricitate in zona Gaesti, dar se va remedia.

L.D.: ISU  a ridicat la GAESTI codul verde la COD PORTOCALIU…

E.R.: Nu , domnule vicepremier, nu l-a activat, a fost o incurcatuRa.

L.D.:Sper sa fie bine, altfel dumneavoastra o sa aveti probleme!”

Sursa foto: rtv.net