GABRIEL OPREA: 770 de ambulante, 300 de echipaje SMURD, 2 avioane si 7 elicoptere, pregatite de interventii pentru canicula. UPDATE

Premierul interimar GABRIEL OPREA a convocat COMANDAMENTUL de URGENTA la Guvern. Decizia vine in urma avertismentelor emise de meteorologi cu privire la temperaturile ridicate care se vor inregistra in urmatoarele trei zile.

UPDATE 16:28: Premierul interimar GABRIEL OPREA a declarat ca trebuie luate masuri speciale pentru combaterea caniculei: asigurarea asistentei medicale, distribuirea de apa potabila, evitarea actiunilor in aer liber, evitarea focului deschis.

“Asa cum am fost anuntati de ANM, incepand de azi, in cea mai mare parte din tara se vor inregistra temperaturi extrem de ridicate. in regiunea vestica si de nord vest ne aflam sub atentionare de cod galben, iar de maine se temperaturile ridicate se vor extinde in toata tara, ajungand pana la 39 de grade. Marti avem avertizare de cod portocaliu in patru judete, iar in alte 32 de judete si Bucuresti se mentine codul galben. Miercuri codul portocaliu se extinde in 17 judete”, a spus OPREA.

Referitor la masurile de protectie pe timpul caniculei, premierul interimar a precizat ca trebuie luate “toate masurile necesare pentru a asigura asistenta medicala, asigurarea ca exista stocuri de medicamentwe, iar ca unitatile medicale au rezerva suficienta de apa”.

Principala preocupare trebuie sa fie persoanele care au un risc sporit: copii, persoanele varstnice si persoanele cu probleme de inima.

“Pentru zonele de aglomeratie urbana se impun organizarea unor puncte de distribuire a apei potabile”, a mai precizat OPREA, adaugand ca organizatorii de evenimente in aer liber trebuie sa implementeze si ei masuri de protectie pentru oameni.

In cazul taberelor scolare, premierul interimar indeamna la evitarea activitatilor in aer libe si acordarea de “mare atentie la copii pentru evitarea deshidratarii”.

De asemenea, exista si riscul producerii de incendii grave, motiv pentru care Oprea indeamna evitarea focului deschis.

Pentru zilele caniculare OPREA a precizat ca sunt pregatite de interventii 770 de ambulante, 300 de echipaje SMURD, 2 avioane si 7 elicoptere.

Stire initiala

COMANDAMENTUL de URGENTA va avea loc la Palatul Victoria, incepand cu ora 15.00. Prefectii vor participa la discutii prin videoconferinta. La videoconferinta cu prefectii vor participa reprezentantii ministerelor cu atributiuni in domeniu si ai institutiilor implicate in gestionarea situatiilor de urgenta.

CITESTE SI: COD GALBEN de CANICULA: CALDURA pune stapanire pe ROMANIA

Sursa foto: jurnalul.ro