COMANDAMENT la Primaria Capitalei, in urma avertizarilor meteorologilor

Primarul general Sorin Oprescu, a convocat miercuri, la sediul Primariei Capitalei, un COMANDAMENT, ca urmare a avertizarilor meteorologice care anunta ploi abundente in Bucuresti, au anuntat reprezentantii municipalitatii.

La COMANDAMENT au participat reprezentanti ai Apa Nova, ai operatorilor de salubrizare din toate sectoarele Bucurestiului, ai directiilor de specialitate din cadrul Primariei Capitalei, ai Administratiei Strazilor si ai Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB).

“Vom interveni cat mai rapid. Apa Nova si operatorii de salubrizare au amplasat deja utilaje in puncte fixe in toate cartierele Capitalei, astfel incat, imediat ce va fi necesar, sa se poata interveni pentru eliminarea acumularilor de apa cat si pentru degajarea deseurilor acumulate pe gurile de canal si la rigole. De asemenea, fac un apel catre organizatorii de evenimente din Bucuresti sa isi asigure constructiile provizorii, iar constructorilor sa ia masuri de siguranta a lucrarilor, pentru evitarea oricaror incidente provocate de intemperii”, a declarat Oprescu, care a solicitat reprezentantilor Administratiei Strazilor sa monitorizeze semafoarele si sa remedieze de urgenta eventualele defectiuni.

In prezent Apa Nova are in teren 148 de lucratori si 58 utilaje, dintre care 25 sunt utilaje de mare capacitate (23 de autocuratitoare si doua aspiratoare-excavator).

Citeste si: OPRESCU: Nici CONDUCTELE INTERPLANETARE nu faceau fata la ploile care au fost

Potrivit sursei citate, inca de la declansarea alertei meteo s-au luat masuri de verificare a zonelor critice, de verificare a gurilor de scurgere si a instalatiilor de pompare din pasaje. S-a luat legatura cu Administratia Nationala Apele Romane, pentru reducerea nivelului in albia superioara a raului Dambovita, in vederea eliminarii unei cantitati cat mai mari de apa prin reteaua de canalizare.

In cazul in care situatia o va impune si se va ridica nivelul de alerta, echipaje ale Apa Nova se vor deplasa in punctele critice, pentru a degaja acumularile de apa. De asemenea, echipele Apa Nova sunt pregatite sa actioneze, daca este cazul, pentru deschiderea canalului descarcator in zona statiei de epurare, pentru a creste capacitatea de tranzitare a retelei de canalizare, mai spun sursele citate.

In ceea ce priveste operatorii de salubrizare, acestia sunt pregatiti de interventii, au asigurate utilajele, motopompele, astfel incat sa poata degaja imediat ce este cazul gurile de scurgere, acumularile de apa la rigole precum si pentru a elimina deseurile necontrolate care ar putea sa apara pe caile de rulare, in urma fenomenelor meteo, mai arata reprezentantii municipalitatii.

Citeste si: Primarul doctor science fiction si conductele interplanetare

Totodata, echipele de lucratori ai ALPAB au pregatit vidanje si se afla in teren pentru a putea interveni in timp util daca este cazul.

Pentru sesizari privind RADET, Enel sau Apa Nova, Primaria Capitalei pune la dispozitia bucurestenilor numarul de telefon gratuit 0800.800.868.

Sursa foto: jurnalul.ro