COMANDAMENT la Primaria Capitalei, pentru evenimentele organizate de ZIUA NATIONALA

Primarul general al Capitalei, SORIN OPRESCU, a convocat vineri, la sediul municipalitatii, o sedinta operativa, avand in vedere evenimentele organizate in acest week-end in Bucuresti si cele din Ziua Nationala a Romaniei.

Astfel, in cadrul sedintei s-a pus accent pe masurile de siguranta necesare organizarii Zilei Nationale a Romaniei. In acest sens, pe 1 decembrie, peste 600 de politisti de la serviciul Ordine Publica din cadrul Politiei Romane, impreuna cu Jandarmeria Romana si politistii locali, vor asigura ordinea publica in zona Piatei Constitutiei.

Totodata, Politia Rutiera si Politia Locala a Municipiului Bucuresti vor lua masurile necesare pentru desfasurarea traficului rutier in conditii optime si vor pune in aplicare restrictiile de trafic necesare, atat in seara de 29 noiembrie, in Piata Universitatii, cat si pe 1 decembrie, de Ziua Nationala a Romaniei.

Citeste si: Aproape TREI MILIOANE de BECULETE vor fi aprinse de SARBATORI in Bucuresti

De asemenea, avand in vedere temperaturile negative inregistrate, primarul general al Capitalei a cerut aplicarea tratamentelor preventive impotriva formarii poleiului, cu precadere pe traseul pe care vor avea loc manifestatii, continuand cu zona rampelor, pantelor, pasajelor si a marilor bulevarde, daca vremea o va impune.

In plus, s-a cerut interventia continua a operatorilor pentru asigurarea si mentinerea starii de salubrizare corespunzatoare in zona.

Operatorului care asigura toaletele publice i s-a solicitat amplasarea unui numar suficient de toalete ecologice destinate populatiei dar suplimentarea acestora daca va fi cazul.

Citeste si: RESTRICTII DE CIRCULATIE in Capitala, pentru PARADA MILITARA de 1 Decembrie

Potrivit Ministerului Apararii Nationale, peste 2.700 de militari, cu 280 de mijloace tehnice, din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Roman de Informatii si Serviciul de Protectie si Paza vor participa luni la parada militara organizata cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei. Militarilor romani li se vor adauga si detasamente de militari din Franta, Polonia, Republica Moldova, Turcia si Statele Unite ale Americii.

Repetitia generala a paradei va avea loc sambata, in Piata Constitutiei, incepand cu ora 8.00.