COMANDAMENT pentru CURATENIA DE PRIMAVARA, la Primaria Capitalei

Primarul general al Capitalei, SORIN OPRESCU, a convocat vineri, la sediul municipalitatii, un COMANDAMENT pentru CURATENIA DE PRIMAVARA, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei.

Potrivit sursei citate, la COMANDAMENT au participat reprezentantii operatorilor de salubrizare din toate sectoarele Bucurestiului, precum si directiile din Primaria Capitalei implicate in “Programul de masuri si actiuni pentru gospodarirea si infrumusetarea Municipiului Bucuresti”.

In cadrul COMANDAMENTULUI, primarul general al Capitalei a solicitat operatorilor de salubrizare refacerea si inlocuirea cosurilor de deseuri, a containerelor, maturatul mecanizat al arterelor, spalarea strazilor, precum si salubrizarea gardurilor despartitoare de pe sensurile de circulatie si din statiile de tramvai.

Totodata, s-a solicitat reprezentantilor ALPAB refacerea si amenajarea spatiilor verzi din parcuri, toaletarea copacilor, montarea cosurilor pentru deseuri in numar suficient pe aleile parcurilor, gradinilor, strandurilor, precum si refacerea si modernizarea mobilierului specific (banci, ornamente, grilaje, suporturi de flori, statui, garduri etc.).

Citeste si: CURATENIA DE PRIMAVARA a inceput in Sectorul 1

In acest sens, Directia de Mediu din cadrul Primariei Capitalei a avizat ca, in perioada februarie-aprilie, administratorii spatiilor verzi din toate sectoarele Bucurestiului sa execute lucrari de intretinere a spatiilor verzi, toaletarea arborilor si arbustilor, tunderea gardului viu, precum si aplicarea de tratamente fitosanitare.

Lucrarile de intretinere sunt aplicabile materialului dendrologic situat in parcuri, scuaruri, plantatii de aliniament, spatiile verzi aferente ansamblurilor de locuinte, parcari, locuri de joaca, in incinta unitatilor spitalicesti, de invatamant etc.

In ceea ce priveste tratamentele pentru combaterea sobolanilor, acestea au inceput cu data de 11 martie, la asociatii de locatari, proprietari si case individuale, iar primarul general a solicitat intensificarea acestor tratamente si eliminarea de urgenta a depozitelor necontrolate de deseuri, care favorizeaza aparitia fenomenului.

In ceea ce priveste Administratia Strazilor, vor fi remediate defectiunile aparute in carosabil, vor fi inlocuiti stalpisorii deteriorati si vor fi refacute semnalizarile si marcajele degradate.

Citeste si: CURATENIA GENERALA DE PRIMAVARA a inceput in Sectorul 6

La solicitarea primarului general al Capitalei, Apa Nova va efectua interventii preventive in reteaua publica de canalizare prin curatarea unui numar de 2.575 guri de scurgere si a 16.149 metri liniari de retea de canalizare. Totodata, vor fi remediate defectiunile aparute la gulerele capacelor de camin in 182 de zone si vor fi inlocuite alte 204 capace de camin.

In programul de curatenie al Capitalei sunt implicate si ASSMB, ACCU, RATB si RADET, care vor lua masuri conform competentelor si care vor ecologiza zonele in care actioneaza.

Potrivit dispozitiilor primarului general, inspectorii Directiei de Inspectie si Control din cadrul municipalitatii vor desfasura ample actiuni de control prin care vor identifica terenurile virane si alte zone publice unde se acumuleaza deseuri in mod necontrolat si vor aplica sanctiuni conform legii.