COMANDAMENTUL NATO de la Napoli se MUTA in judetul Brasov

COMANDAMENTUL Intrunit al NATO care are sediul la Napoli se va MUTA intr-o comuna din judetul Brasov, potrivit unui anunt facut de seful acestuia, amiralul Mark Ferguson.

Motivul este un exercitiu militar program in perioada urmatoare in poligonul Cincu. “Va fi prima data cand un comandament de forte intrunite va fi dislocat in Romania. Aproximativ 1.000 de oameni din 21 de state vor participa la exercitiul care va reprezenta o masura de asigurare importanta pentru Alianta si, de asemenea, o parte a Planului de actiune al NATO. Aceasta dislocare va testa capabilitatea operationala completa a personalului meu, prin schimbarea comenzii si controlului intre Comandamentul de la Napoli si elementele ce vor fi dislocate la Cincu”, a declarat amiralul Mark Ferguson, potrivit b1.ro.

Citeste si: MIRCEA DUSA a anuntat cine va COORDONA activitatea de la BAZA DEVESELU

Pentru efectuarea exercitiului va fi necesar o parte din tehnica militara folosita luna trecuta la exercitiul NATO din poligonul Smardan, dar este nevoie si de o parte din tehnica militara care se afla la aerodromul Kogalniceanu.

Aceste exercitii au loc din cauza inrautatirii situatiei de securitate din estul Europei, motiv pentru care conducerea NATO a decis asigurarea unei prezente militare suplimentare in Romania.

Citeste si: MAPN: Exercitiu ROMANO-PORTUGHEZ la BAZA AERIANA de la CAMPIA TURZII

Sursa foto: youtube.ro