Comandantul marinei ucrainene din Crimeea a fost eliberat

Serghii Gaiduk, comandantul marinei ucrainene, retinut miercuri de fortele militare proruse in Crimeea, a fost eliberat in cursul noptii, a anuntat presedintia ucraineana citata de Interfax Ucraina, relateaza AFP.

“Toti ceilalti ostatici civili detinuti de militarii rusi si reprezentantii noilor autoritati autoproclamate” ale Crimeei au fost eliberati in cursul noptii, precizeaza un comunicat al presedintiei.

Serghei Soigu, ministrul rus al Apararii, le-a cerut miercuri seara liderilor din Crimeea sa-l elibereze pe seful marinei ucrainene, capturat mai devreme de militanti prorusi, anunta agentia Interfax, citata de AFP.

Citeste si: ULTIMATUM dat de UCRAINA: Il eliberati in trei ore sau luam masuri 

Serghei Soigu (foto) a “solicitat conducerii Republicii Crimeei sa-l elibereze pe comandantul sef al Fortelor Navale ale Ucrainei, contraamiralul Serghii Gaiduk, si sa nu impiedice retragerea acestuia in Ucraina”, a anuntat Ministerul rus al Apararii intr-un comunicat.

Eliberarea ofiterului ucrainean a fost ceruta si de autoritatile de la Kiev, care au dat regimului autoproclamat din Crimeea un “ultimatum de trei ore pentru eliberarea tuturor ostaticilor”.

 Sursa foto: gerbert.mypage.ru