COMBINATELE CHIMICE de la Turnu Magurele si Slobozia vor REPORNI productia

Grupul InterAgro va REPORNI productia la COMBINATELE CHIMICE Donau Chem Turnu Magurele si Chemgas Slobozia, incepand de joi, a anuntat, miercuri, Grupul InterAgro.

Decizia a fost luata in urma unui usor reviriment inregistrat pe piata internationala a ingrasamintelor.

“Reluarea productiei este posibila si datorita intelegerilor comerciale care au fost incheiate cu singurul producator intern de gaze naturale cu care InterAgro colaboreaza de mai mult timp, OMV Petrom”, se precizeaza intr-un comunicat transmis de InterAgro.

COMBINATUL CHIMIC din Turnu Magurele a fost oprit pentru revizie, in luna iulie, pe o perioada nedeterminata, potrivit Agerpres.

Citeste si: OLTCHIM, din nou la vanzare in luna decembrie

Omul de afaceri IOAN NICOLAE a cumparat combinatul din Turnu Magurele in 2004. Obiectul de activitate al SC Donau Chem Turnu Magurele il reprezinta fabricarea si comercializarea de ingrasaminte minerale cu azot si a intermediarilor (amoniac, acid azotic) alaturi de productia de piese schimb si utilaje tehnologice. Fostul Combinatul din Turnu Magurele care, inainte de 1989 avea peste 3.000 de angajati, mai are acum 942 de salariati.

Citeste si: Chinezii, interesati de OLTCHIM, autostrada Craiova – Pitesti si de calea ferata Bucuresti – Constanta

Chemgas Slobozia are ca obiect principal de activitate fabricarea si comercializarea ingrasamintelor azotoase. Combinatul chimic Slobozia a beneficiat din partea grupului InetrAgro de o infuzie de capital de 37 de milioane de euro pentru modernizarea, repornirea si functionarea platforme chimice aflate intr-o faza avansata de degradare datorita nefunctionarii.

Sursa foto: donauchem.ro